Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinci bărbați din București, reținuți după ce s-au deghizat în femei și au atras clienţi pentru a-i jefui

Cinci bărbați din București, reținuți după ce s-au deghizat în femei și au atras clienţi pentru a-i jefui

Situație neobișnuită în București. Cinci bărbați s-au deghizat în femei și au postat pe un site anunţuri privind oferirea de servicii amoroase, atrăgând alţi bărbaţi în apartamente unde, profitând de neatenţia lor, le-ar fi furat bani şi bijuterii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   15:20

Cei cinci bărbați s-ar fi dat drept femei și ar fi postat anunțuri pe internet prin care ofereau servicii sexuale contra cost. În momentul în care erau contactați de vreun bărbat, ei chemau victimele în apartamente pe care le închiriau în București. Profitând de neatenția lor, aceștia le furau banii și bijuteriile.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Secţia 14 au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi 8 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de furt calificat, tentativă de tâlhărie calificată, tăinuire şi proxenetism, creând astfel victimelor un prejudiciu de peste 33.000 de lei.

"Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada noiembrie 2023-prezent, mai mulţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani, prin intermediul unor anunţuri postate în mediul online, sub pretextul oferirii de servicii sexuale, ar fi atras în locuinţele pe care le aveau închiriate în Capitală persoanele vătămate.

Totodată, bărbaţii în cauză, deghizaţi în femeie, ar fi profitat de neatenţia victimelor şi ar fi sustras mai multe sume de bani, precum şi mai multe bijuterii din metal preţios şi un telefon mobil", arată sursa citată.

Unul dintre suspecţi, după ce a prestat serviciile cerute şi a sustras mai multe bijuterii din aur şi suma de 7.000 de lei, s-a reîntors şi a intrat fără drept în locuinţa persoanei vătămate, în Voluntari, judeţul Ilfov, unde a lovit o femeie pentru a sustrage alte sume de bani, însă nu a mai reuşit.

Suspecţii au fost audiaţi şi ulterior reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală. 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close