Antena 3 CNN Actualitate Locale A început cel mai mare eveniment aerian din România, BIAS 2023 | Show spectaculos, transmis live pe Antena 3 CNN

A început cel mai mare eveniment aerian din România, BIAS 2023 | Show spectaculos, transmis live pe Antena 3 CNN

Astăzi, peste o sută de avioane vor brăzda cerul Capitalei, într-un show spectaculos care va transmis live pe Antena 3 CNN. Reporterii Corina Matlinschi și Radu Tiliță vor fi toată ziua la Aeroportul Băneasa și vor transmite cele mai noi informații. 

A început cel mai mare eveniment aerian din România, BIAS 2023 | Show spectaculos, transmis live pe Antena 3 CNN
Sursa foto: Facebook/ Bucharest International Air Show
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2023   •   13:20

Update 19.34 Peste 100 de aeronave și 150 de piloți fac spectacol pe cerul Bucureștiului. Urmează cele mai mari surprize pregătite de organizatori în cadrul BIAS 2023. Aceștia au pregătit concerte, focuri de artificii și nu numai.

Update 13:20 Spectatorii de la BIAS 2023 înfruntă temperaturile extrem de ridicate pentru a se bucura de show-ul aviatic, cu sute de aeronave, de pe Aeroportul Băneasa.

Părinții și copiii se bucură de spectacolul de pe cer și surprizele pregătite de organizatori.

Citește și: Imaginile momentului de la cel mai mare show aviatic din România, BIAS 2023

Update 12:10 Mai multe elicoptere militare au făcut spectacol la BIAS 2023.

Update 11:40 Octavian Palferent, pilotul unui avion F16, a povestit, în direct de la BIAS 2023, cum a început cariera sa și ce surprize a pregătit spectatorilor show-ului aviatic.

"Totul a început cu un vis copilăresc", a dezvăluit acesta.

Update 11:00 "Este o ediție aniversară. Anul acesta se celebrează 110 ani de aviație militară, 100 de ani a Aeroclubului România și 95 de ani de la primul zbor regulat de noaptea operat de Compania Franco–Română de Navigație Aeriană.", a precizat unul dintre organizatori.

"Tot ce zboară poate fi văzut astăzi la Aeroportul Băneasa. Printre acestea regăsim parașute și motoparapante, aparate ușoare și ultra ușoare. De asemenea, oamenii care merg la BIAS vor putea admira avioane de înaltă acrobație, avioane de transport pasageri, avioane militare de transport greu și avioane istorice. 

De asemenea, standurile expoziționale le oferă participanților de la suveniruri până la experiențe inedite, precum pilotarea unui avion.", a mai precizat acesta, în direct la Antena 3 CNN.

Update 10:00 Show-ul aviatic a început cu un "slow start", unde a evoluat o formaţie de motoparante, dar şi aeronave ZLIN 242 şi ICP Savannah ale Aeroclubului României şi CESSNA 172 din partea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă. 

De la ora 09:00, vor începe să zboare primele avioane. Ulterior, la 10:00 va avea loc deschiderea oficială, cu intonarea imnului de stat și acrobațiile celor de Aeroclubul României. 

Vor intra apoi în scenă cei de la Forțele Aeriene Române. Vor fi prezenți piloți din Statele Unite, Germania și Italia. De asemenea, vor fi prezenți piloți și pe pista aeroportului din Băneasa pentru expoziția statică. 

Invitații se pot fotografia cu navele, pot urca la bordul lor, iar piloții le vor oferi toate informațiile necesare. Organizatorii îi sfătuiesc pe cei care merg la BIAS să se pregătească de o zi caniculară. Vor fi peste 35 de grade Celsius. 

De asemenea, oamenii care doresc să vină cu maşina nu trebuie să uite că le va fi foarte greu să găsească un loc de parcare. Mijloacele de transport în comun au pus la dispoziţie mai mullte autovehicule care vor ajunge la aeroport. 

Întreg show-ul aerian va dura 10 ore, cu reprezentații la fiecare 30 de minute. 

 

×
Subiecte în articol: BIAS 2023 eveniment aerian show
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close