Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol uriaș! Pereții blocurilor au crăpat după cutremurul de ieri, în Târgu Jiu! Oamenilor le este frică să mai stea în locuințe

Pericol uriaș! Pereții blocurilor au crăpat după cutremurul de ieri, în Târgu Jiu! Oamenilor le este frică să mai stea în locuințe

Mai multe blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat după cutremurul de ieri după amiază. Oamenii spun că le este frică să mai stea în apartamentele cu pereții și tavanele crăpate. Până și în podele au apărut fisuri.

Pericol uriaș! Pereții blocurilor au crăpat după cutremurul de ieri, în Târgu Jiu! Oamenilor le este frică să mai stea în locuințe
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    14 Feb 2023   •   07:36

Au fost ieri zeci de apeluri la 112, însă, din fericire, nu au existat decât pagube materiale. 

După cutremurul de 5,2 pe scara Richter, mai multe blocuri din Gorj au fost afectate. Pereții blocurilor s-au crăpat iar tencuiala a căzut în urma seismului. Oamenii s-au panicat și au ieșit din case iar mulți se tem să mai doarmă în locuințe. 

Chiar și primăria din Târgu Jiu a fost puternic zdruncinată. 

”Am resimțit foarte tare, ne-am panicat. A plecat de la o singură mișcare, iar intensitatea a fost până la urmă foarte mare. 

Citește și: Cutremur de 5,2 grade în România! La scurt timp au urmat două replici în Gorj | Mărturiile celor care au simţit seismele

Absolut toată clădirea s-a mișcat, aveam impresia că pleacă” spun angajații Primăriei. 

Undele seismului produs în Oltenia au ajuns însă până în Bulgaria, Serbia și Ungaria. 

”După cum ați văzut și la turci, cutremurele de suprafață se produc cu replici destul de multe. Acestea pot provoca pagube sau daune, dar doar dacă sunt sub o clădire. Explicația este că sunt niște falii care se activează din când în când”, a explicat Directorul INFP, Constantin Ionescu, la Antena 3 CNN.  

Cutremurul produs ieri a fost unul de mică adâncime. Acesta a avut loc între Petroșani și Târgu Jiu, aproximativ la jumătatea distanței, într-o zonă seismică mai puțin cunoscută, însă una destul de activă. 

Seismul înregistrat și de Serviciul Geologic al Statelor Unite este al doilea cel mai puternic cutremur din ultimii doi ani în România. Ultimul a avut loc pe data de 3 noiembrie anul trecut și a avut tot magnitudinea de 5,2 pe scara Richter. 

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close