Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de bombe găsite pe un teren din Iași. Pirotehniștii au lucrat două zile pentru a dezgropa toată muniţia

Zeci de bombe găsite pe un teren din Iași. Pirotehniștii au lucrat două zile pentru a dezgropa toată muniţia

Peste 50 de bombe de aruncător de calibru 120 de milimetri și un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri au fost ridicate dintr-un sat din județul Iași de pirotehniști.

Zeci de bombe găsite pe un teren din Iași. Pirotehniștii au lucrat două zile pentru a dezgropa toată muniţia
Sursa foto: Hepta | Stefan Paraschiv
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2023   •   20:47

"Lucrările agricole scot la suprafață diverse sortimente de muniție. În urma asanarii a 500 de metri pătrați de teren, în localitatea Dădești, comuna Ion Neculce, 55 bombe de aruncător de calibru 120 de milimetri și un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri au fost ridicate de către echipa pirotehnică în vederea distrugerii", anunță ISU Iași.

Reprezentanții ISU cer oamenilor să anunțe prin apel 112 dacă descoperă elemente de muniție neexplodată.

Oamenii sunt sfătuiți, printre altele, să nu atingă sau să miște muniția descoperită, să nu demonteze din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite, să nu introducă în foc munițiile și să nu lase copiii să se joace cu muniția.

Publicată de I.S.U.J. Iaşi - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Iaşi pe Joi, 7 septembrie 2023

"Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112. Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă.

Pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat", potrivit comunicatului ISU Iași.

×
Subiecte în articol: bombe Iași
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close