Antena 3 CNN Actualitate Locale Broşuri anti-vaccin distribuite în Catedrala Arhiepiscopală de la Suceava. "Vedem cu ochii, auzim cu urechile și nu credem!"

Broşuri anti-vaccin distribuite în Catedrala Arhiepiscopală de la Suceava. "Vedem cu ochii, auzim cu urechile și nu credem!"

Credincioșii care au intrat în Catedrala Arhiepiscopală a judeţului Suceava au descoperit cu surprindere broşuri cu mesaje anti-vaccin. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Alexandru Sava, spune că materialele propagandistice nu aparţin bisericii şi că au fost lăsate de persoane necunoscute.

Broşuri anti-vaccin distribuite în Catedrala Arhiepiscopală de la Suceava. "Vedem cu ochii, auzim cu urechile și nu credem!"
de Alexandra Dima    |    25 Oct 2021   •   17:30

Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, unde se află reședința arhiepiscopală a Sucevei este unul dintre cele mai căutate lăcașe de cult din județ întrucât adăpostesc moaștele sfântului. Strategii antivaxeri au ales locul știind că astfel mesajul lor va ajunge la cât mai mulți oameni.

„Vaccinul este un experiment! Nu vă vaccinaţi ca să nu regretaţi”, este titlul principal de pe coperta publicaţiei, potrivit Adevărul.

În articole nesemnate ale broșurii care a costat ceva bani, sunt citaţi presupuşi cercetători din Spania şi SUA, care ar fi descoperit legăturile dintre vaccin şi 5 G. Nu lipsesc profețiile fataliste și nefondate pe nimic precum că în perioada următoare „vor muri pe capete persoanele vaccinate” şi că vaccinul ar avea efecte devastatoare asupra sângelui. 

Cei care au ratat ultimele știri din domeniul conspiraționist sunt îndemnaţi să consulte diferite site-uri cu informaţii anti-vaccin şi clipuri publicate pe YouTube. 

Potrivit preotului Alexandru Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, materialele de propagandă nu sunt la prima ediție, ele apărând periodic în lăcașul de cult, cea mai nouă variantă fiind de la începutul săptămânii trecute. se pare că ele au fost aduse de niște persoane îmbrăcate în haine bisericești. 

Pentru a rezolva situația aflată în contradicție cu politica oficială a BOR și măsurile oficiale de combatere a pandemiei, Consiliul Mănăstirii a adoptat o hotărâre prin care interzice împărţirea de pliante, broşuri sau ziare neatorizate în incinta lăcaşului de cult.

În județul Suceava sunt 3.160 cazuri de Covid-19 în evoluție și o rată de infectare județeană de 3.98 cazuri la mia de locuitori, a informat Prefectura Suceava în data de 25 octombrie. În prezent, se află în carantină 2078 persoane, 63 intrate în ultimele 24 de ore.

La nivelul județului sunt vaccinate 128.580 de persoane din care 88.274 cu rapel și 14.171 persoane au primit și doza a treia, ceea ce poziționează Suceava ca unul din județele cu cele mai mici rate de vaccinare din țară.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close