Antena 3 CNN Actualitate Locale Clădire simbol din Băile Govora, distrusă de un "Dorel" care a tăiat din greșeală un fag

Clădire simbol din Băile Govora, distrusă de un "Dorel" care a tăiat din greșeală un fag

Simbolul stațiunii vâlcene Băile Govora a fost distrus de un Dorel care a pus la pământ un fag.

Clădire simbol din Băile Govora, distrusă de un "Dorel" care a tăiat din greșeală un fag
Sursa foto: colaj Facebook / Băile Govora / FB Cătălin Neacșu
de Maria Zărnescu    |    24 Iun 2021   •   12:17

Când l-a tăiat, copacul de 15 metri s-a prăbușit peste pavilionul arcuit al Izvorului Ferdinand I. Simbolul construit în anul 1922 și restaurat în 2019 cu o investiție de 400 de mii de lei a fost stricat de o echipă a Ocolului Silvic din cadrul Romsilva.

Echipă care trebuia, de fapt, să îndepărteze mai mulți arbori care puneau în pericol tocmai obiectivul turistic pe care l-au distrus.

Pavilionul arcuit al Izvorului Ferdinand I, din staţiunea Băile Govora, judeţul Vâlcea, construit în 1922 şi restaurat în 2019 cu 400.000 de lei, a fost grav avariat de un copac căzut în timp ce era tăiat.

Fagul de 15 metri a distrus pavilionul Izvorului Ferdinand I, renovat cu 400.000 de lei

Fagul de aproximativ 15 metri a fost doborât de către o echipă a unui operator de exploatare a masei lemnoase angajat de către Ocolul Silvic din cadrul Romsilva - pe proprietatea căruia se afla pădurea de lângă pavilion.

Aceasta trebuia să îndepărteze mai mulţi arbori care periclitau existenţa obiectivului turistic.

Pavilionul acoperit din spatele Izvorului Ferdinand I, care fusese restaurat anii trecuti, a fost grav avariat de căderea unui copac taiat gresit. / sursa foto: FB Cătălin Neacșu

Posted by Băile Govora on Monday, June 21, 2021

Muncitorii nu şi-au luat măsurile corespunzătoare de siguranţă, protecţie şi securitate, iar copacul a distrus tocmai construcţia la adresa căreia constituia o ameninţare, punând în pericol şi viaţa celor aflaţi în zonă.

×
Subiecte în articol: izvor Băile Govora copac taiat
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close