Antena 3 CNN Actualitate Locale Cea mai frumoasă cascadă din lume, Bigăr, de nerecunoscut după inundațiile din Caraș-Severin

Cea mai frumoasă cascadă din lume, Bigăr, de nerecunoscut după inundațiile din Caraș-Severin

Desemnată în 2013 cea mai frumoasă cascadă din lume, cascada Bigăr din judeţul Caraş Severin este acum de nerecunoscut după ce inundațiile au făcut prăpăd în zonă.

Cea mai frumoasă cascadă din lume, Bigăr, de nerecunoscut după inundațiile din Caraș-Severin
de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   18:11

Debitul cascadei Bigăr a crescut spectaculos, iar frumusețea de odinioară a acesteia a dispărut. Muschiul verde care ii dadea farmec cascadei a fost acoperit de apa cazuta din abundenta de pe versanti.

Cascada Bigăr a devenit cunoscută la nivel mondial în anul 2013, după ce site-ul american „The World Geography” a clasat-o pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume.

Imaginea pe care o creează perdelele de apă ce se revarsă peste stâncile acoperite de muşchi este de-a dreptul fermecătoare.

Judetul Caras-Severin a fost în ultimele zile sub avertizarea unor coduri rosii de ploi și inundații.

Vineri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a deplasat în Caraș-Severin, unde  autoritățile au evacuat 20 de persoane cu ajutorul elicopterului și au fost la un pas de evacuarea a 500 de persoane ale căror case au fost în pericol de a fi inundate.

După ce apele au început să se retragă, situatia s-a stabilizat, dar autoritățile au rămas în alertă.

×
Subiecte în articol: inundatii Caras-Severin
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close