Antena 3 Actualitate Locale Cea mai nouă distracţie pentru turişti. Un oraş din România se laudă cu o activitate unică

Cea mai nouă distracţie pentru turişti. Un oraş din România se laudă cu o activitate unică

31 Mai 2017   •   08:59
Cea mai nouă distracţie pentru turişti. Un oraş din România se laudă cu o activitate unică Foto: pixabay.com

Turiştii care ajung la Timişoara pot avea parte de excursii inedite, printre care plimbări cu barca pe canalul Bega, vâslind, pe o porţiune de aproximativ şapte kilometri, participanţii putând admira monumente istorice şi peisaje sălbatice.

„Vrem să promovăm potenţialul turistic. Canalul Bega ne oferă oportunitatea de a face turism şi de a promova zona noastră. Am ales o drumeţie pe apă, o excursie care se poate face pe parcursul a trei, patru ore, aproape de oraş, pe canalul Bega. Este vorba despre porţiunea dintre Remetea şi Ghiroda, de aproximativ şapte kilometri, unde există monumente istorice, locuri de şes. Puteţi face acest lucru vâslind, în barcă. Genul acesta de ieşiri nu sunt doar pe canalul Bega, se pot face şi pe Timiş, şi pe Mureş”, a declarat Delia Barbu, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului şi Dezvoltarea Turismului în Timiş.

O astfel de excursie costă circa 90 de lei de persoană, iar participanţilor li se oferă vâsle, bărci şi veste de salvare, plus ghidajul. Se poate vâsli în bărci de şapte persoane, dar turiştii au şi alternativa unui canoe cu două locuri.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, peisajele de pe traseul cuprins între localităţile Remetea şi Ghiroda sunt sălbatice, putând fi admirate plante de baltă, nuferi, trestii, specii de iris, dar şi pescăruşul albastru, stârcul cenuşiu sau egrete.

De asemenea, se pot face opriri pe traseu, în apropierea siturilor arheologice sau a conacelor din zonă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close