Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Iași, obligat legal să meargă la școală după ce și-a lăsat oile să pască un lan de grâu

Un bărbat din Iași, obligat legal să meargă la școală după ce și-a lăsat oile să pască un lan de grâu

Un cioban din județul Iași a fost forțat de judecători să meargă la școală pentru că și-a lăsat oile să pască lanul de grâu al unui vecin. În plus, magistrații l-au condamnat și la un an de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere.

Un bărbat din Iași, obligat legal să meargă la școală după ce și-a lăsat oile să pască un lan de grâu
Sursa foto: Gettyimages | oxygen
de Ioana Mircea    |    15 Aug 2022   •   15:31

Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Iulian Bogdan Hamciuc la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere, după ce oile sale au distrus lanul de grâu al unui vecin.

Mai mult de atât, acesta a fost trimis la școală și a fost obligat să-i achite păgubitului daune de 3.124 de lei. 

„Instanța îi impune condamnatului Iulian Bogdan Hamciuc să urmeze un curs de pregătire şcolară, ori de calificare profesională. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Ruginoasa sau al oricărei instituţii aflate în subordinea acestuia, pe o perioadă de 80 de zile.

Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă D.H. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 3.124 de lei, cu titlu de daune materiale și morale”, au menționat judecătorii.

Procesul de judecată a început pe 16 iulie 2021, însă sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

„Pe 22 aprilie 2017, în jurul orei 16:00, cu intenţie, inculpatul a distrus, prin pășunare cu oile, o cultură de grâu înfiinţată pe suprafața de 0,75 ha de teren, situată în extravilanul comunei Ruginoasa, în tarlaua 37, parcela A 596/46, aparținând persoanei vătămate căreia i-a cauzat un prejudiciu în sumă de 1.800 de lei”, au precizat anchetatorii, potrivit bzi.ro.

×
Subiecte în articol: Iași şcoală
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close