Antena 3 CNN Actualitate Locale Clopot de 300 de kg, furat cu căruţa de la o biserică din judeţul Iaşi

Clopot de 300 de kg, furat cu căruţa de la o biserică din judeţul Iaşi

Poliţiştii din Iaşi sunt în alertă după ce clopotul uriaş al noii bisericii Hlincea din Ciurea a fost furat. Clopotul care cântărea 300 de kilograme era confecţionat din bronz şi alamă şi avea inscripţionat numele celebrului preot, Iustinian Pârvu. "Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat", spune preotul.

Clopot de 300 de kg, furat cu căruţa de la o biserică din judeţul Iaşi
Sursa foto: Bogdan Iulian Mihalachi/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    04 Mar 2022   •   16:29

Preotul Bogdan Mihalachi spune că deşi valoarea clopotului ar fi de aproximativ 5.000 de euro, valoarea morală este mult mai mare.

Pe clopot era inscripţionat numele celebrului preot Iustinian Pârvu şi hramul "Sfinţii Arhanghelului Mihail şi Gavril", exact hramul bisericii care urmează să fie construită în Hlincea.

De asemenea, clopotul era adus de la Mănăstirea "Petru Vodă", însă nu a apucat să îl monteze, pentru că biserica nu are deocamdată clopotniţă şi era aşezat în zona de construcţie. 

Poliţiştii caută prin toate punctele de fier vechi din judeţ, bănuindu-se că urmează să fie topit.

Potrvit jurnaliştilor de la ziaruldeiasi.ro, preotul spune că a greşit că nu dus clopotul în curtea unui localnic, ci l-a lăsat la vedere în şantier, unde nu erau în permanenţă oameni.

"Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat într-una dintre nopţile 28 februarie spre 1 martie sau 1 spre 2 martie. Sper să clarificăm cu camera video din zonă situaţia, au fost cei de la Poliţie. Mi-au spus că se duc în zonă să vadă cine are căruţă în sat să vadă familiile", a spus preotul Bogdan Mihalachi.

×
Subiecte în articol: clopot Iași biserica
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close