Antena 3 CNN Actualitate Locale Alte două containere pline cu deșeuri, descoperite în Portul Constanța

Alte două containere pline cu deșeuri, descoperite în Portul Constanța

Alte două containere pline cu deșeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanța. Polițiștii de frontieră au mai găsit pe 20 februarie alte 16 astfel de containere pline cu gunoaie, deși în acte sunt trecute ca fiind produse de uz casnic.

Alte două containere pline cu deșeuri, descoperite în Portul Constanța
Sursa foto: foto- politiadefrontiera.ro
02 Mar 2020   •   17:18

Polițiștii fac verificări și la șapte containere descoperite în terminalul din Chitila, județul Ilfov, suspecte că ar fi și aceastea pline cu deșeuri.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în terminalul din Portul Constanța, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Proprietarii deșeurilor au încercat să inducă în eroare autoritățile prin transferul mărfii în alte containere.

„Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”, a transmis luni Garda de Coastă.

Doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, sunt cercetați de polițiști.

Alte două containere pline cu deșeuri, descoperite în Portul Constanța

×
Subiecte în articol: containere deseuri
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close