Antena 3 CNN Actualitate Locale Copil de 13 ani, găsit în comă la marginea unui drum din judeţul Iaşi

Copil de 13 ani, găsit în comă la marginea unui drum din judeţul Iaşi

Un copil de 13 ani se zbate între viață și moarte după ce a fost găsit sâmbătă, la marginea unui drum din localiatea Deleni, județul Iași. Băiatul ar fi fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani. Din nefericite, prognosticul medicilor este rezervat în privinţa şanselor de supravieţuire.

Copil de 13 ani, găsit în comă la marginea unui drum din judeţul Iaşi
Sursa foto: bzi.ro
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2022   •   17:20

Potrivit ISU Iași, autoritățile au fost alertate prin apel la 112 cu privire la faptul că un copil este inconștient într-un șanț din comuna Deleni.

Copilul a fost intubat şi ventilat mecanic şi transportat la Spitalul Sfânta Maria.

"Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că un minor în vârstă de 13 ani ar fi fost suprins și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă", au declarat reprezentanții IPJ Iași, potrivit bzi.ro

"Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către Spitalul Chișinău. La 112 a venit un apel de la Deleni despre un copil inconștient cu traumă, găsit într-un șanț. Elicopterul l-a găsit în comă politraumă și șoc traumatic pe băiețelul de 13 ani probabil lovit de o mașina. Acesta a fost intubat și ventilat. I s-a făcut anestezie generală, umplere volumice și încălzire. Acesta a fost adus stabil la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfânta Maria.

Am anunțat neurochirurgul în legătură cu hematom intracranian postraumatic. A venit mătușa pentru că părinții sunt la muncă în străinătate. Prognosticul este  rezervat. Am anunțat poliţia. Ne rugăm să trăiască. O minune de copil. Din ce știm noi nu era nici o mașina la locul accidentului. Politia cercetează",  a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.


 


 

×
Subiecte în articol: accident Iași copil
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close