Antena 3 CNN Actualitate Locale Cozi uriaşe la ridicarea ajutoarelor acordate pentru găzduirea refugiaţilor, la Constanţa

Cozi uriaşe la ridicarea ajutoarelor acordate pentru găzduirea refugiaţilor, la Constanţa

Sunt cozi mari în Constanţa pentru ridicarea ajutoarelor pentru găzduirea refugiaţilor din Ucraina. Oamenii stau la rând pentru a lua bani cu care să se întreţină atât pe ei cât şi pe refugiaţi. Gazdele primesc 50 de lei, iar pentru fiecare refugiat 20 de lei.

Cozi uriaşe la ridicarea ajutoarelor acordate pentru găzduirea refugiaţilor, la Constanţa
de Cătălina Buzoianu    |    05 Dec 2022   •   10:14

Sunt cozi mari în Constanța pentru ridicarea ajutoarelor pentru găzduirea refugiaților din Ucraina. Aproximativ 150 de oameni stau la rând ca să ia bani cu care să se întrețină, atât pe ei, cât și pe refugiații pe care i-au găzduit.

Banii îi vor primi probabil mai spre sfârșitul lunii acum stau la coadă să dea actele aferente pentru a putea intra în posesia acestor bani.

Sunt aproximativ 150 de persoane care stau la coadă începând cu ora 8 dimineața, înfruntă frigul pentru că nu sunt decât vreo 3 grade Celsius.

În mod normal, acest lucru se face în primele 3 zile ale fiecărei luni, însă acum pe luna decembrie s-a întârziat din cauza minivacanței.

Începând de astăzi timp de 3 zile vor putea să vină să depună actele necesare pentru a putea intra în posesia banilor. Fac acest lucru în fiecare lună.

În noiembrie, spre exemplu, au fost aproximativ 1200 de persoane care au venit să depună actele pentru aproximativ 6500 de cetățeni ucrainieni care beneficiază de acest ajutor lunar din partea statului român.

Beneficiarii acestui program, proprietarii locuințelor, trebuie să vină la sediul primăriei, să depună o declarație pe proprie răspundere, o copie a actului de identitate, dar și alte documente necesare pentru ca ulterior să intre în posesia acelor bani. Vorbim de programul 50/20, 50 de lei pentru cazare și 20 de lei pentru hrana refugiaților.

Deocamdată aceste cereri nu pot fi depuse online.

×
Subiecte în articol: Constanța refugiați ucraineni
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close