Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi copii, o fată şi un băiat, resuscitaţi după ce au căzut în râul Bistrița, în Neamț

Doi copii, o fată şi un băiat, resuscitaţi după ce au căzut în râul Bistrița, în Neamț

Pompierii au fost chemați să intervină, sâmbătă, în localitatea nemțeană Borca, unde doi copii au căzut în râul Bistrița. Amândoi sunt resuscitați la această oră.

Doi copii, o fată şi un băiat, resuscitaţi după ce au căzut în râul Bistrița, în Neamț
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Feb 2022   •   16:11

Update 16:51: Cei doi copii sunt transportați la CPU Tg. Neamț de către 2 echipaje SAJ, în curs de resuscitare

Doi copii, o fată şi un băiat, resuscitaţi după ce au căzut în râul Bistrița, în Neamț

Pompierii nemțeni au fost anunțați cu puțin înainte de ora 15.00 că doi copii au căzut în râul Bistrița, în comuna Borca.

„În jurul orei 14:41 prin apel la 112 am fost înștiințați că doi copii au căzut în apele râului Bistriţa în comuna Borca. La locul evenimentului au fost alocate forţe şi mijloace de la garda 2 Poiana Teiului de la serviciul județean de ambulanță Ceahlău de la serviciile voluntare de la serviciile de urgenţă Voluntari şi Farcaș, dar şi de la Inspectoratul de Poliție Neamţ", a spus pentru Antena 3 Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț

O fetiță de aproximativ 8 ani a fost scoasă din apele râului de către cetățeni, în stare de inconștiență, până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și este resuscitată.

Băiatul a fost găsit la o distanță de 1km în aval şi preluat de echipajul de ambulanță județean şi, de asemenea, i se aplică manevre de resuscitare.

Conform Poliției Neamț, este vorba despre doi frați care s-ar fi jucat pe luciul de gheață. Gheața s-a rupt și cei doi copii au căzut în râul Bistrița.

Un incident asemănător a avut loc ieri în Bacău.

Doi copii de 10 şi 12 ani au căzut, vineri, în râul Bistrița din orașul Bacău. Se pare că cei doi minori se jucau pe gheață, care sub greutatea lor s-a rupt. La fața locului a ajuns o echipa a ISU Bacău, cu o barcă pneumatică. Minorul de 10 ani a fost scos din stop-cardio-respirator de echipajul medical. Cei doi copii au fost transportați la spital.

Un share poate salva o viață! Vă rugăm să ne sprijiniți! Ieri, doi copii se jucau pe gheața râului Bistrița, în...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Sâmbătă, 5 februarie 2022

×
Subiecte în articol: copii Râul Bistriţa Neamţ
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close