Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev de 17 ani a murit brusc, într-o tabără de vară din Iași: ”Bea multe energizante!”

Un elev de 17 ani a murit brusc, într-o tabără de vară din Iași: ”Bea multe energizante!”

Un băiat de 17 ani a murit într-un cămin unde era cazat în cadrul unei tabere de vară organizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

de Laura Dinu    |    13 Iul 2023   •   13:51

Potrivit colegilor băiatului, acesta s-ar fi trezit în mijlocul nopții, le-ar fi spus că nu poate să respire, după care s-ar fi prăbușit la pământ. 

Unul dintre studenții Facultății de Geografie și Geologie i-a acordat primul ajutor, începând imediat manevrele de resuscitare, care au fost continuate de echipajul medical timp de o oră. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor, medicii au fost nevoiți să declare decesul. 

„Un apel prin 112 ne-a anunțat de un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iași, într-un cămin studențesc, devenit inconștient. A fost acolo echipajul ATI SMURD, a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student. S-a continuat resuscitarea avansată, dar din păcate, în ciuda eforturilor depuse timp de o oră de a resuscita acest tânăr nu s-a obținut reîntoarcerea circulației spontane. A-a declarat decesul, a fost anunțată poliția și cazul va fi evaluat post-mortem de către Institutul de Medicină Legală. Din anamneză s-a evidențiat faptul că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ 4 doze, și fumase în noaptea respectivă 2 pachete de țigări. Cauzele morții vor fi stabilite de către Medicina Legală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-șef UPU-SMURD Iași. 

Din informațiile obținute de „Ziarul de Iași”, colegii le-au transmis autorităților că tânărul spunea adesea că nu mânca bine, dar fuma mai multe pachete de țigări pe zi şi bea constant câteva energizante pe zi, cele 3-4 din seara în care a murit fiind regulă, nu excepție. 

×
Subiecte în articol: elev mort Iași
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close