Antena 3 CNN Actualitate Locale Escrocii care foloseau metoda "Acoperişul" îşi ameninţau victimele că firma aparţine lui Sile Cămătaru

Escrocii care foloseau metoda "Acoperişul" îşi ameninţau victimele că firma aparţine lui Sile Cămătaru

Escrocii din Galaţi, care foloseau metoda "Acoperişul", condamnaţi la închisoare, îşi ameninţau victimele că firma ar aparţine lui Sile Cămătaru şi au obţinut astfel sute de mii de lei.

Escrocii care foloseau metoda "Acoperişul" îşi ameninţau victimele că firma aparţine lui Sile Cămătaru
Sursa foto: Getty Images | Justin Sullivan / Staff
de Alin Tarnovschi    |    23 Feb 2022   •   13:08

O grupare de escroci din Galaţi, care acţionau prin metoda Acoperişul, a fost condamnată la închisoare de Curtea de Apel Galaţi.

Sentinţa finală a fost dictată de judecători la finalul anului trecut, atunci când escrocii care au înşelat şi apoi şantajat cel puţin 36 de persoane, au fost condamnaţi, după cum urmează: Gabor Balasz – liderul grupării (şapte ani de închisoare), George Arghirea Bot (doi ani de închisoare cu executare), Boby Gavrilă Gabor (doi ani şi opt luni de închisoare cu executare), Radu Caluschi (doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare).

Potrivrit procurorilor DIICOT, escrocii erau contactaţi de victime după ce plasau anunţuri pe internet şi apoi se întâlneau cu clienţii şi le prezentau o identitate falsă.

Pentru a le câştiga încrederea oamenilor, escrocii întocmeau facturi şi chitanţe false, iar după ce primeau banii, se făceau nevăzuţi.

Mai mult, în momentul în care clienţii îi ameninţau cu Poliţia, escrocii le spunea acestora că firma ar aparţine lui Sile Cămătaru.

În total, escrocii au obţinut aproximativ 600.000 de lei şi 30.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Galați metoda Acoperişul
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close