Antena 3 CNN Actualitate Locale Fântâni pline de motorină în satul Gheorghieni din Cluj, după un accident cu o maşină a Armatei

Fântâni pline de motorină în satul Gheorghieni din Cluj, după un accident cu o maşină a Armatei

În localitatea Gheorghieni, din județul Cluj, oamenii s-au trezit cu motorină în fântâni, după ce o cisternă s-a răsturnat, iar carburantul a ajuns în pânza freatică.

Fântâni pline de motorină în satul Gheorghieni din Cluj, după un accident cu o maşină a Armatei
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Timșa    |    20 Iul 2022   •   10:18

Luni a avut loc un accident pe centura Vâlcele-Apahida, în urma căruia o cisternă a Armatei s-a răsturnat, deversând aproximativ 7 tone de motorină.

Aceasta s-ar fi infiltrat în rețeaua de alimentare cu apă potabilă pe care a poluat-o. Astfel, locuitorii din Gheorghieni s-au trezit cu motorină în apa din fântâni.

Aproape jumatate din populație este afectată. Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au acționat prin golirea și curățarea cu motopompe a puțurilor, însă situația încă nu e rezolvată.

Autoritățile locale împreună cu reprezentanții Armatei și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au oprit alimentarea cu apă atât de la bazinul principal, cât și de la cele secundare și astfel apa contaminată să nu ma ajungă la populație.

Oamenii primesc acum apă îmbuteliată de la compania de apă, iar pentru animale primesc apă de la ISU.

×
Subiecte în articol: Gheorghieni Cluj motorina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close