Antena 3 CNN Actualitate Locale Sophia, fetița de 2 ani torturată până la moarte de mamă și concubinul acesteia, la Iași. O băgau în mașina de spălat și congelator

Sophia, fetița de 2 ani torturată până la moarte de mamă și concubinul acesteia, la Iași. O băgau în mașina de spălat și congelator

Sophia, o fetiță de numai 2 ani din Iași, a murit la spital în luna septembrie 2021, după luni întregi în care a fost supusă la chinuri groaznice, torturată fiind de mama sa și de concubinul acesteia. Cei doi o băgau în mașina de spălat și în congelator, printre multe altele.

Sophia, fetița de 2 ani torturată până la moarte de mamă și concubinul acesteia, la Iași. O băgau în mașina de spălat și congelator
Sursa foto: Ziarul de Iași
de Andreea Ştefan    |    01 Feb 2022   •   15:40

În luna septembrie 2021, Sophia a ajuns la Spitalul ”Sf.Maria” din Iaşi, cu coaste rupte, capul spart și urme a ceea ce păreau a fi mușcături.

Atunci, mama fetiței le-a spus medicilor că fetița s-a înecat în cadă, dar pe corpul micuței erau semne de violență, așa că poliția a fost alertată și a început o întreagă anchetă ce avea să dezvăluie chinurile groaznice prin care a trecut Sophia.

Tatăl biologic al fetei o bănuia pe mamă că ar fi agresat-o pe fetiță, având în vedere semnele de pe corpul micuței.

”Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală şi tot îi repetă că fata lui e moartă. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, declara atunci mătușa fetiței.

Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori a fost cea a unei simple neglijențe din partea mamei, care putea atrage o sentință de cel mult 2 ani de închisoare cu suspendare.

Fetița a reușit să se agațe de viață timp de jumătate de an

După mai multe investigații însă, anchetatorii au ajuns să considere moartea fetiţei drept rezultatul unui omor calificat, fapt care se pedepsește și cu 25 de ani de închisoare sau chiar închisoare pe viață.

Atât mama fetei, cât și concubinul ei părea că și-au făcut o misiune în a o tortura pe copila care nu se putea apăra singură.

Cu toate acestea, Sophia a reușit să reziste torturilor la care era supusă zilnic, timp de jumătate de an, din aprilie și până în septembrie 2021, când mama sa și concubinul ei au hotărât să o înece în cadă.

Apropiații au închis ochii la ororile la care era supusă Sophia

Sophia ar mai fi avut zile de trăit dacă rudele și apropiații, care știau de chinurile la care era supusă, ar fi făcut ceva. Dar au închis ochii și s-au prefăcut și ei că nu știu.

Mădălinei Gabriela Pristăviţa şi Ionuţ Răusanu - ei sunt cei care i-au făcut Sophiei ultimele luni din viață un chin, apoi au decis să o omoare.

Cei doi au fost arestați preventiv, iar, joi, Tribunalul a aprobat propunerea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiuniulor de tentativă la omor calificat, omor calificat şi rele tratamente aplicate minorului.

Anchetatorii au reușit să descopere multe dintre chinurile la care Sophia a fost supusă, pentru că majoritatea dintre ele erau filmate cu telefonul mobil, potrivit ziaruldeiasi.ro. 26 de filmulețe și peste 70 de fotografii în care copila este torturată cu cruzime de cei care trebuiau să o apere și să o crească.

Chinurile groaznice la care a fost supusă erau înregistrate cu telefonul mobil

Pe data de 22 aprilie, câteva filmulețe dezvăluie o serie de torturi la care fetița a fost supusă - plângea de durere în timp ce Ionuţ Răusanu o forța să facă șpagatul sau îi împingea picioarele până în zona cefei.

Câteva zile mai târziu, mama fetei a înregistrat când a legat-o de mâini și de picioare de un scaun, i-a băgat degetul pe gât până a vomitat, apoi a obligat-o să bea un lichid dintr-un pahar.

Zilele de 5 și 6 mai au fost cele mai grele pentru micuță. Cei doi agresori au băgat-o de mai multe ori în mașina de spălat și în congelator.

Pe lângă aceste agresiuni, Sophia a fost dată cu capul de gresie, mușcată în repetate rânduri și bătută.

Cei doi agresori riscă închisoare pe viață

Ionuţ Răusanu mai avea doi copii, de 3 și 6 ani. Acesta a fost căsătorit, dar soția sa a murit de cancer în 2021.

La chinurile fetei au asistat și copiii lui Răusanu, dar și bona pe care cei doi agresori au angajat-o în scurta perioadă în care au fost despărțiți.

Nimănui nu i-a fost milă de Sophia, iar nepăsarea de care toți au dat dovadă au costat-o viața.

Pentru toate faptele săvârșite, Mădălinei Gabriela Pristăviţa şi Ionuţ Răusanu riscă să își petreacă tot restul vieții în închisoare. Pedeapsa minimă pentru omor calificat și tentativă de omor calificat este de 15 ani în spatele gratiilor, iar cea maximă este pe viață.

Fetiță de doi ani, ajunsă în comă, cu coaste rupte și capul spart, la spital, în Iași. Mama ar fi mușcat-o

×
Subiecte în articol: Iași Torturata masina de spalat
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close