Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiţă din Vaslui, care a vrut să se sinucidă, a fost salvată de părinţii ei, care primeau indicaţii prin telefon

O fetiţă din Vaslui, care a vrut să se sinucidă, a fost salvată de părinţii ei, care primeau indicaţii prin telefon

Salvare miraculoasă a unei fete de 13 ani din Vaslui, care a încercat să se sinucidă. Părinții au resuscitat-o ghidați de medici prin telefon.

O fetiţă din Vaslui, care a vrut să se sinucidă, a fost salvată de părinţii ei, care primeau indicaţii prin telefon
de Claudia Popovici    |    14 Iun 2021   •   16:20

Adolescenta a ajuns apoi la spitalul din Vaslui de unde a fost ulterior transportată cu un elicopter la o unitate medicală din Iași.

Fata nu este la primul gest de acest fel. Ultima dată a încercat să se sinucidă sâmbăta trecută. De data aceasta părinții au fost alarmați de câinii care lătrau în curte și negăsind-o pe fată au plecat să o caute, reușind să intervină la timp pentru a o salva. 

Medicii spun că menţinerea unei stări conştiente de calm şi acordarea primului ajutor în astfel de cazuri sunt esenţiale. 

"Este foarte important să ne păstrăm cumpătul și să ținem scot de toate sfaturile care se dau în mod frecvent din dispeceratele de Urgență în astfel de cazuri, până la ajungerea echipajelor specializate.

Ideal ar fi ca martorii în prezența cărora se produce un stop cardiorespirator să fie instruiți în acordarea manevrelor de prim ajutor, manevre simple, salvatoare de viață și când spun acest lucru mă refer la compresii toracice și ventilații corect făcute.

Cu cât sunt mai repede efectuate aceste manevre salvatoare de viață cu atât cresc șansele de supraviețuire a unei persoane aflate în stop cardiorespirator.

După primele cinci minute de hipoxie la nivelul creierului încep să se producă modificări Ireversibile.

Cu fiecare minut cu care trece, în cazul unui stop cardiorespirator, în absența compresiilor toracice și a ventilațiilor scad șansele de resuscitare de aceea cu cât sunt mai multe persoane care cunosc aceste manevre salvatoare de viață cu atât șansele sunt mai mari ca o persoană aflată în stop cardiorespirator să fie salvată", a spus pentru Antena 3, Alis Grasu, manager Ambulanţa Bucureşti -Ilfov.

 

×
Subiecte în articol: sinucidere fetita medici
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close