Antena 3 CNN Actualitate Locale Focar la Maternitatea "Elena Doamna” din Iași: 2 asistente și 7 bebeluși au COVID-19

Focar la Maternitatea "Elena Doamna” din Iași: 2 asistente și 7 bebeluși au COVID-19

Este focar de COVID-19 la una dintre cele mai mari maternități din țară, Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, unde două asistente și șapte bebeluși au avut test pozitiv la SARS-CoV-2. Și la Spitalul „C.I. Parhon” este focar de COVID și au fost sistate internările, fiind asigurate urgențele.

Focar la Maternitatea "Elena Doamna” din Iași: 2 asistente și 7 bebeluși au COVID-19
de Claudia Popovici    |    31 Ian 2022   •   16:53

Direcţia de Sănătate Publică Iași a transmis, luni, că sunt șase focare COVID-19, din care unul la Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Elena Doamna” - Secția Neonatologie.

Aici sunt active nouă cazuri, din care șapte la nou=născuți și două la asistente. Măsurile luate au fost izolarea personalului la domiciliu și a nou-născuților în secție. S-a impus, totodată, și monitorizarea cazurilor.

Un alt focar este la DGASPC Iași, Centrul Guliver, unde sunt opt cazuri, din care șapte la beneficiari și unul la un salariat. În acest caz, salariatul este izolat la domiciliu, iar beneficiarele, în centru.

Focar COVID-19 şi la Centrul de Servicii Sociale „Maternus” 

Și la Centrul de Servicii Sociale „Maternus” este focar de COVID-19. Sunt active șase cazuri, din care patru la beneficiari și două la salariați. Salariații sunt izolați la domiciliu, iar beneficiarele în centru.

Un alt focar la Iași este la Spitalul „Nicolae Oblu”, secția Neurochirugie 2. Sunt active 12, din care 5 la angajați și 7 la pacienți. S-a impus izolarea persoanelor pozitive, efectuarea dezinfecției și retestarea contacților.

Și la secția Neurochirugie 3, de la Spitalul „Oblu” sunt cinci cazuri, între care trei la pacienți și două la angajați, S-a impus izolarea persoanelor pozitive, efectuarea dezinfecției și retestarea contacților.

Focar COVID-19 şi la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași

Un alt focar este la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași, Secția Urologie. Sunt șapte pacienți pozitivi la SARS-CoV-2, iar măsurile luate au fost sistarea internărilor elective cu asigurarea urgențelor, monitorizarea contacților, dezinfecția terminală și triajul epidemiologic.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close