Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum furau energie electrică angajaţii unei firme din Olt prin metoda "telecomanda". Trei persoane au fost reţinute

Cum furau energie electrică angajaţii unei firme din Olt prin metoda "telecomanda". Trei persoane au fost reţinute

Anchetatorii din Olt au descoperit mai multe contoare de energie electrică „adaptate” pentru a putea întrerupe cu o telecomandă înregistrarea consumului. În schema de furt sunt implicați și angajați ai firmelor furnizoare.

Cum furau energie electrică angajaţii unei firme din Olt prin metoda "telecomanda". Trei persoane au fost reţinute
Sursa foto: freeimages.com/AndreyPopov
de Claudia Popovici    |    14 Oct 2022   •   20:02

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziții efectuate, ieri, într-un dosar de furt de energie electrică

Potrivit anchetatorilor, au fost descoperite în localităţile Brebeni, Crâmpoia, Caracal, Mărunței, Găvănești, Piatra-Olt și Slatina, contoare de energie electrică „adaptate” pentru a putea întrerupe cu o telecomandă înregistrarea consumului. 

„În dimineața zilei de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban, citat de adevărul.ro

Cum se realiza furtul de energie prin metoda "telecomanda"

Urmare cercetărilor, în schema de furt au fost implicați și angajați ai firmelor furnizoare.

Mai exact, indivizii "ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, în schimbul unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, au precizat polițiștii, potrivit sursei citate.

Urmare perchezițiilor s-au descoperit mai multe mijloace de probă care dezvăluie activitatea infracțională a persoanelor bănuite de furt de energie electrică.

În total 9 persoane au fost duse la audieri, dintre care trei au fost reținute pe motiv că acestea ar fi montat  dispozitivele care împiedicau înregistrarea consumului de energie electrică.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close