Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabriela Firea avertizează: Nu pot să deleg atribuţii unor persoane certate cu legea

Gabriela Firea avertizează: Nu pot să deleg atribuţii unor persoane certate cu legea

Gabriela Firea avertizează: Nu pot să deleg atribuţii unor persoane certate cu legea
25 Feb 2019   •   13:54

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că nu va delega atribuţii unor persoane "certate cu legea", referindu-se la situaţia în care actualul viceprimar Aurelian Bădulescu va fi înlocuit din funcţie prin vot în CGMB. 

"Un grup de consilieri generali a convocat o şedinţă pentru ziua de miercuri. Mă voi prezenta şi eu să prezidez această şedinţă. Sunt necesare 37 de voturi pentru demiterea actualului viceprimar şi 28 de voturi pentru noul viceprimar, în cazul în care primul proiect va trece. În ceea ce mă priveşte, primarul general este cel care semnează dispoziţia de delegare a atribuţiilor pentru viceprimari. Anunţ de pe acum public că, dacă va ieşi din aceste alegeri viceprimar o persoană asupra căreia am probleme şi ştiu anumite informaţii privind deontologia profesională şi integritatea, nu îi voi delega niciun fel de atribuţie. Eu nu pot să deleg atribuţii unor persoane certate cu legea. Nu pun lupul să păzească oile. Îmi voi rezerva dreptul să nu îi deleg atribuţiile", a susţinut Firea. 

Ea a spus că a constatat că în ultima perioadă se depune "multă energie, eforturi extraordinare pentru înlăturarea" viceprimarului Aurelian Bădulescu. 

"Constat doar că se depune atât de multă energie, eforturi extraordinare pentru înlăturarea viceprimarului PSD Aurelian Bădulescu, care a fost foarte bun până acum. Doi ani şi jumătate a fost apreciat de către toată lumea şi acum nu mai este bun pentru că într-o intervenţie televizată m-a apărat pe mine într-o dispută politică cu şeful partidului şi atunci s-a decis să i se taie capul. Motivul nu este unul administrativ, nu este unul profesional, ci strict politic. Mie îmi pare rău. Faptul că persoanele respective care acum depun foarte multe eforturi să îl schimbe ar fi fost la fel de implicate, doi ani şi jumătate, în problemele Bucureştiului, ar fi arătat altfel", a mai declarat edilul şef al Capitalei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close