Antena 3 CNN Actualitate Locale Gest scandalos la adresa românilor făcut de europarlamentarul Tokes Laszlo

Gest scandalos la adresa românilor făcut de europarlamentarul Tokes Laszlo

Gest scandalos la adresa românilor făcut de europarlamentarul Tokes Laszlo
Sursa foto: foto: Ziua de Cluj
14 Dec 2015   •   12:16

Eurodeputatul Laszlo Tokes a ales să protesteze faţă de decizia Tribunalului Bihor care a cerut înlăturarea steagului Secuiesc arborat de la balconul europarlamentarului, scrie voceatransilvaniei.ro.

Astfel, Tokes a mai arborat un steag, cel al regiunii Partium. „Este absurdă numirea steagului ca fiind publicitar, deoarece nu implică niciun act de comerţ, ci exprimă doar cinismul reprezentanţilor puterii locale. Refuzăm cu hotărâre această calificare. Drept răspuns la acest calificativ umilitor, înjositor, arborăm steagul regiunii Partium şi cu intenţia de a continua calea democraţiei pe care am pornit cu 26 de ani în urmă spre o Românie, în care drepturile tuturor comunităţilor, etniilor vor fi respectate. Declar în prezent că nu vom îndepărta, nu vom desfiinţa steagul secuiesc, ba, din contră, vom merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu plângerea noastră şi drept răspuns arborăm acest steag”, a subliniat Tokes Laszlo.

Procesul-verbal al Poliţiei Locale Oradea conţine, în realitate, un avertisment şi nu şi o amendă, aşa cum au încercat să sugereze liderii maghiari. Astfel, nemulţumiţi şi de decizia primei instanţe, Judecătoria Oradea, dar şi a Tribunalului, Tokes Laszlo a hotărât, pe lângă faptul că nu va da jos steagul Ţinutului Secuiesc, să mai adauge unul, al Ţinutului Partium.


×
Subiecte în articol: tokes laszlo
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close