Antena 3 CNN Actualitate Locale Vremea a făcut prăpăd în Arad | Un copil a fost preluat de pompieri pe geamul unei maşinii blocate în viitură | Bilanţul pagubelor

Vremea a făcut prăpăd în Arad | Un copil a fost preluat de pompieri pe geamul unei maşinii blocate în viitură | Bilanţul pagubelor

Vreme a făcut ravagii în două localități din Arad. Mai multe gospodării au fost inundate, iar oamenii s-au baricadat în pod, în așteptarea salvatorilor. De asemenea, un copil a fost preluat de pompieri pe geamul unei mașinii blocate în viitură. Care este situaţia în acest moment. Anunţul ISU.

Vremea a făcut prăpăd în Arad | Un copil a fost preluat de pompieri pe geamul unei maşinii blocate în viitură | Bilanţul pagubelor
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    25 Iun 2023   •   17:27

În Arad două sate au fost complet inundate de viitură. Un copil a fost salvat la limită din calea apelor, fiind preluat direct pe geamul mașinii blocate pe șosea.

Purtătorul purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Arad, a explicat la Antena 3 CNN care este situaţia în acest moment. 

"În zona celor două localități surprinse de viitură Buceava-Șoimuș, localități care fac parte din comuna Brazii este o zonă în care de dimineață au fost avertizări de cod portocaliu scurgeri și viituri de pe versanți. Situația este destul de dificilă în acea zonă deoarece căile de comunicații au fost acoperite cu aluviuni sau rupte, forțele de intervenție parcurgând mai mulți kilometri pe jos, neputându-se ajunge cu autospecialele de intervenție.

Din fericire, în momentul pătrunderii în prima localitate, în Buceava, colegii mei de la detașamentul Sebiş și a reușit să pătrundă pe jos, trecând cursul de râu prin apă.

Au reușit să salveze patru persoane, toate care erau urcate în podurile casei. În continuare se încearcă pătrunderea în cea de-a doua localitate. Șoimuș este o localitate undeva între dealuri, drumul de acces fiind nepracticabil.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu personal din turele libere de la alte sub-unități. În acest moment situația operativă este sub control, neexistând probleme foarte mari, neavând până în acest moment informații despre victime, dar pagubele par a fi semnificative, la o primă evaluare. Multe case inundate.

Nu avem o situație foarte clară asupra caselor inundate deoarece zona nu beneficiază de semnal foarte prost la telefon și într-o situație de normalitate, comitetele locale pentru situații de urgență, primăriile nefăcând o evaluare foarte bună, fiind și ele la intervenție cu utilaje, tractoare, autogredere.

În zonă s-a deplasat și inspectorul șef care conduce intervenția. Vestea ce bună este că cele patru persoane care au fost evacuate, care s-au evacuat într-un pod, într-o casă care era cuprinsă de ape reușit să fie salvate de colegii mei de la subunitatea din Gurahon", a spus la Antena 3 CNN, George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad. 

×
Subiecte în articol: Arad inundatii ISU Arad
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close