Antena 3 CNN Actualitate Locale Plin de gunoaie la mare. Lipsa de educație și bun simt a turiștilor nu are limite. Pamperși, plastic și haine lăsate pe plaje

Plin de gunoaie la mare. Lipsa de educație și bun simt a turiștilor nu are limite. Pamperși, plastic și haine lăsate pe plaje

Lipsa de educație și bun simt a turiștilor nu are limite. Seară de seară, după ce sunt strânse șezlongurile, la Costinești, rămâne un pesiaj dezolant.

Plin de gunoaie la mare. Lipsa de educație și bun simt a turiștilor nu are limite. Pamperși, plastic și haine lăsate pe plaje
de Cătălina Buzoianu    |    30 Iul 2021   •   16:32

Pe plaja rămân în urma turiștilor tone de deșeuri de toate felurile de la pahare, paie sau farfurii de plastic, până la pamperși și chiar articole vestimentare de sezon.

La mare litoralul este plin ochi în aceste zile de turiști dar și de...gunoaie. La Costinești , acolo unde numărul turiștilor este de ordinul zecilor de mii și gunoaiele sunt pe măsură. Seara când plajele se golesc de oameni în urma rămâne un adevărat dezastru. Gunoaie cât vezi cu ochii și tomberoane pline ochi de resturi neridicate cu orele. 

Pe o plaja arhiplina, aproape lipiți unul de celalat, turiștii veniți din toate colturile tarii se-nghesuie sub același soare, respira același aer și n-au decât un scop: să uite de griji. În urma lor , rămân munți de gunoaie.

Coșuri de gunoi sunt, dar parcă turiștii simt nevoia să-și marcheze teritoriul cu orice preț. Aglomerația incredibila de pe aleea principala a stațiunii burdușită de magazine toate unele lângă altele și pline de mâncare, pare să fie sursa deșeurilor menajere. N-ai spune că suntem într-o tara europeana și civilizată. 

Seara plajele arată deplorabil

”Este dezolant ce rămâne în urma turiștilor. Nu cred că fac fata nici cei care se ocupa cu așa ceva” a spus o turistă la Antena 3.

La ceas de seara, plajele arata deplorabil iar după ce sunt strânse șezlongurile, din nisip răsar fel de fel de gunoaie, îndesate încă din timpul zilei de turiștii leneși. Cartoane, peturi pahare, paie resturi de mâncare și chiar un spray de protective solara toate au fost abandonate lângă aceasta umbrella desi coșurile de gunoi sunt doar la 10 metri distanță.

Administratorii plajelor  spune că se strânge foarte mult gunoi, în jur de 3-4 tone de gunoi pe zi. Doar cu tractorul se poate aduce plaja în fiecare seara la starea ei de dimineața. Este atât mizerie încât muncitorii cu sacii de plastic nu reușesc să strângă decât jumătate. De restul s eocupa ultilajele.

Acestea intra pe plaje după ora 21 și mai mult decât atât, tomberoanele și coșurile de gunoi sunt golite periodic. A doua zi plaja se umple de gunoaie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Costinesti litoral
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close