Antena 3 Actualitate Locale Hrănirea porumbeilor pe stradă este amendată în Timișoara. ”Riscăm să devină violenți”

Hrănirea porumbeilor pe stradă este amendată în Timișoara. ”Riscăm să devină violenți”

de Andreea Ştefan    |    27 Mai 2021   •   10:01
Hrănirea porumbeilor pe stradă este amendată în Timișoara. ”Riscăm să devină violenți” Hepta

Consiliul Local Timișoara a aprobat proiectul care vizează interzicerea hrănirii porumbeilor pe spațiul public. Localnicii care încalcă această lege riscă amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Rodica Militaru, consilier USR-PLUS, este cea care a inițiat acest proiect. Aceasta a declarat, în timpul dezbaterii publice pe tema porumbeilor, că majoritatea cetățenilor a fost de acord cu interzicerea hrănirii acestora.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a precizat că acest proiect este un prim pas în rezolvarea problemei cu porumbeii, urmând să fie luate măsuri suplimentare.

În primă fază, va fi demarată o campanie de informare cu privire la interdicții, apoi vor fi date avertismente și, în ultimă instanță, cetățenii care încalcă această lege vor primi amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Proiectul a iscat controverse în consiliul local. Daniela Mariș, consilier local PNL, nu a fost de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor și a propus să fie căutate alte soluții pentru alungarea acestora din centrul orașului.

”Sunt un simbol al nostru până la urmă. Copiii sunt obişnuiţi să meargă în centru să hrănească porumbeii. Va fi foarte greu să dezobişnuim acest lucru. Sunt de acord că sunt în număr foarte mare şi fac pagube clădirilor, dar cred că nu este o soluţie să îi înfometăm.

Riscăm să devină violenţi pentru că ei  îşi vor căuta hrana. Riscăm chiar să stăm la terasă şi să ne ia mâncarea din faţă sau copiilor să le smulgă din mână un corn, de exemplu. Nu putem fi atât de radicali”, a declarat Daniela Mariș, în cadrul ședinței consiliului local, citată de adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close