Antena 3 CNN Actualitate Locale Iarnă în Făgăraș: stratul de zăpadă depășește 30 de centimetri. Este risc de avalanșă

Iarnă în Făgăraș: stratul de zăpadă depășește 30 de centimetri. Este risc de avalanșă

Iarnă în Făgăraș: stratul de zăpadă depășește 30 de centimetri. Este risc de avalanșă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    22 Noi 2016   •   09:58

Stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri grosime în zona de creastă a Masivului Făgăraş, existând risc moderat de producere a avalanşelor, a anunţat marţi Serviciului Public Judeţean Salvamont (SPJS) Argeş. 

”Riscul de avalanşă este de gradul 2 la altitudini peste 1.800 de metri, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se afla la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt şi vor rămâne închise. Stratul de zăpadă de la Cota 2000 - Transfăgărăşan măsoară 36 de centimetri, acesta prezentând porţiuni extinse foarte îngheţate, care pot cauza alunecarea”, se precizează într-un comunicat transmis de SPJS Argeş. 

Conform scalei europene de risc de avalanşă, în cazul gradului al doilea, moderat, stratul de zăpadă este mediu stabilizat pe anumite pante suficient de înclinate, în rest fiind stabil. Declanşările de avalanşe sunt posibile mai ales din cauza supraîncărcării, nefiind aşteptate declanşările spontane de avalanşe de mare amploare. 

Salvamontiştii recomandă le recomandă turiştilor prudenţă maximă în această perioadă. 

”Chiar dacă iarna aceasta a debutat în mod normal, condiţiile meteo schimbătoare pot cauza avalanşe ce pot face victime în rândul turiştilor entuziaşti, însă fără pregătire constantă de iarnă”, se mai arată în comunicat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Fagaras zapada
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close