Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ieșean și-a ucis tatăl cu un obiect rar întâlnit în comiterea unei crime

Un ieșean și-a ucis tatăl cu un obiect rar întâlnit în comiterea unei crime

Un ieșean a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru că și-a ucis tatăl, cu sânge rece, cu un obiect mai puțin obișnuit atunci când vine vorba despre o crimă: un făcăleț.

Un ieșean și-a ucis tatăl cu un obiect rar întâlnit în comiterea unei crime
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2021   •   13:15

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Sorin Șandru, în vârstă de 39 de ani, la 8 ani și 8 luni de pușcărie, pentru omor asupra unui membru de familie. La momentul crimei, ucigașul se afla sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, arma crimei a fost confiscată de magistrați. 

„Instanța dispune confiscarea specială, de la inculpatul Sorin Șandru, a fragmentelor din material lemnos ale unui băț tip melesteu (făcăleț), cu diametrul de circa 1,5 cm, ce a fost utilizat la comiterea infracțiunii. Ia act de faptul că persoanele vătămate F.Ș. și D.Ș. nu s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal”, au precizat ieri magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ciobanul din Iași a fost reținut pe data de 14 ianuarie 2021, în ciuda faptului că intrase în vizorul anchetatorilor ieșeni la începutul lunii decembrie a anului trecut, scrie bzi.ro.

„În seara zilei de 5 decembrie 2020, în intervalul orar 18:00 – 19:00, în timp ce se afla în locuința părinților săi, din satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul S.S. (în vârstă de 39 de ani) i-a aplicat tatălui său, M.S. (în vârstă de 67 de ani), mai multe lovituri cu picioarele și un obiect contondent (un făcăleț)”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit anchetatorilor, în urma loviturilor, victima a suferit leziuni extrem de grave. 

„Prin acțiunea sa, inculpatul i-a provocat victimei leziuni grave, respectiv traumatism cranio-cerebral și facial, un traumatism al centurii scapulare cu fractură de claviculă, un traumatism toracic cu echimoze, fracturi costale multiple, bilaterale și pe mai multe linii, un traumatism abdominal cu rupturi și hematoame hepatice, un traumatism al coloanei vertebrale etc., care au dus la decesul acesteia”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În ciuda intervenției rapide a echipajelor medicale, victima, în vârstă de 67 de ani, nu a mai putut fi salvată. 

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close