Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele imagini din salonul ars din Spitalul Clinic pentru copii din Iași. Copil intubat, salvat din calea flăcărilor

Primele imagini din salonul ars din Spitalul Clinic pentru copii din Iași. Copil intubat, salvat din calea flăcărilor

România a fost la un pas de încă o tragedie în sistemul medical. Un incendiu violent a izbucnit la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi marți după masă. Adică la cel mai mare spital de copii din nord-estul ţării.

Primele imagini din salonul ars din Spitalul Clinic pentru copii din Iași. Copil intubat, salvat din calea flăcărilor
de Mădălina Ignat    |    23 Iun 2021   •   10:36

Începe ancheta la Spitalului de copii "Sf. Maria" din Iaşi, unde un salon a fost cuprins ieri de flăcări. O comisie ISU va merge astăzi la spital pentru a stabili cauzele izbucnirii focului.

Un copil intubat şi ventilat mecanic a fost salvat, din calea flăcărilor, de medicii de la Spitalului de copii "Sf. Maria" din Iaşi. Cadrele medicale au recuperat în total cinci copii de pe un etaj şi alţi şapte de pe un alt etaj. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar salvatorii au intervenit de urgenţă. 40 de minute a durat până când flcrile au fost stinse de pompieri. Ei cred că instalaţia electrică a fost suprasolicitată, iar cablurile au luat foc.

Astăzi se întrunește comisie ISU și merge la spital pentru a stabili cauzele producerii incendiului 

În total, 30 persoane din spital au fost evacuate

Cadrele medicale au recuperat în total cinci copii de la un etaj şi alţi şapte de la un alt nivel al clădirii. 

"Au fost evacuaţi cinci copii de pe un etaj, şi şapte copii de pe celălalt etaj. Primii cinci copii erau însoţiţi de patru părinţi şi şase cadre medicale. Ceilalţi şapte copii, printre care unul intubat şi ventilat mecanic, erau însoţiţi de patru părinţi şi şase persoane medicale", a declarat Diana Cimpoeșu, medic - șef UPU-SMURD Iași.

Incendiul a fost descoperit de către asistenele medicale, adaugă Diana Cimpoeşu, medicul şef al SMURD Iaşi.

"Au găst locul de unde provenea incendiul şi au făcut exact ceea ce trebuiau să facă. Au deconectat sursele de energie, au deconectat sursele de oxigen şi au evacuat toţi pacienţii cu părinţii şi personalul medical, asistenţi medicali şi infiermiere care se aflau în zona respectivă. Cea mai implicată este asistenta şefă din toată zona respectivă. Toată lumea este într-o stare bună, dar evident, emoţional există reacţii care se vor linişti în timp şi care au nevoie în continuare de suport din partea tuturor", a precizat Diana Cimpoeșu, medic - șef UPU-SMURD Iași.

Salvatorii au ajuns la fata locului la 4 minute de la apelul primit la 112.

La fața locului a fost trimis și un echipaj de politie pentru dirijarea traficului rutier în zonă, iar circulaţia în jurul spitalului a fost închisă o vreme.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Spitalul Sfânta Maria din Iaşi este în plin proces de reabilitare

Partea afectata de incendiu, însă, încă nu a fost reabilitată.

Ministrul Sănătăţii a fost informat imediat de incendiu, dar a fost limitat în declaratii, şi a evitat să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Medicii sunt revoltaţi din cauza lipsei măsurilor luate de Guvern în privinţa spitalelor, în condiţile în care incendiile sunt tot mai frecvente.

×
Subiecte în articol: Iași incendiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close