Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu puternic de vegetaţie în judeţul Buzău. Focul se extinde rapid, din cauza vântului puternic

Incendiu puternic de vegetaţie în judeţul Buzău. Focul se extinde rapid, din cauza vântului puternic

Pompierii din județul Buzău acționează vineri seara pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată din județ. Localitățile afectate sunt Luciu și Heliade Rădulescu,.

Incendiu puternic de vegetaţie în judeţul Buzău. Focul se extinde rapid, din cauza vântului puternic
Sursa foto: Hepta/Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2022   •   23:38

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a informat că unul dintre incendii a izbucnit în localitatea Luciu, cuprinzând stuf şi vegetaţie uscată în jurul unui lac pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare.

Un alt incendiu de vegetaţie uscată se manifestă în localitatea Heliade Rădulescu, pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare.

ISU Buzău anunţă că vântul bate cu putere, ceea ce duce la extinderea rapidă a flăcărilor, fiind în vigoare şi un cod galben care vizează intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

"Sunt mai multe focare. Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic ce se manifesta pe raza județului, rafale de 55-65 km/h. Pentru întreg jud. Buzău este în vigoare un cod galben de vânt puternic. Pentru zona de munte codul este portocaliu", au transmis reprezentanţii ISU Buzău.

Pompierii anunţă că sunt mai multe focare şi lucrează pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

De asemenea, în zonă s-a deplasat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pogoanele cu o autospecială.

Incendiile nu pun în pericol locuințele din zonele în care se manifestă, dar se extind rapid din cauza vântului puternic, potrivit jurnaliştilor de la opiniabuzau.ro

×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie Buzau
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close