Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu uriaș la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât. Prefectul de Cluj: „Sunt 5.000-6.000 de metri pătrați afectați. Cred că este un incendiu provocat”. Noi imagini de la fața locului

Incendiu uriaș la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât. Prefectul de Cluj: „Sunt 5.000-6.000 de metri pătrați afectați. Cred că este un incendiu provocat”. Noi imagini de la fața locului

Incendiu uriaș la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât. Prefectul de Cluj: „Sunt 5.000-6.000 de metri pătrați afectați. Cred că este un incendiu provocat”. Noi imagini de la fața locului
Sursa foto: Foto: Emil Boc/Facebook
de S.T.    |    05 Oct 2017   •   00:23

Update: Andrei Biriș, ISU Cluj: „Se intervine în continuare. Se manifestă arderea în masă, este o intervenție de lungă durată. Sunt șase autospeciale. Suntem sprijiniți și cu cisterne pentru transportul de apă. Aglomerarea de deșeuri este destul de mare de acoperit”.

Update: Ioan Aurel Cherecheș, prefectul de Cluj, a declarat la Antena 3 că el este convins că a fost un incendiu provocat.

„În momentul de față se lucrează pentru stingere, incediul este izolat, nu se va extinde, au ars 5000-6000 de metri pătrați. Problema este și lipsa de apă, avem hidranți la 2 km distanță și nu are presiune. Este un incediu provocat, cred eu. Datele oficiale vor fi făcute după ce va fi stins incendiu”, a declarat prefectul de Cluj.

Știre inițială: Pompierii clujeni intervin, miercuri seara, pentru a stinge un incendiu de amploare care a izbucnit la rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât unde au fost trimise cinci autospeciale şi autocisterne ale unei regii locale.

La faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş. Întrucât există riscul extinderii focului, din cauza vântului care bate, pompierii au ales să suplimenteze efectivele de intervenție.

Astfel, la incendiu acționează 32 de pompieri cu opt autospeciale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, miercuri, că flăcările sunt favorizate de vântul puternic, relatează Monitorul de Cluj.

”Un incendiu de amploare a izbucnit în jurul orei 21 la rampa de gunoi de la Pata Rât. ISU Cluj intervine cu 5 autospeciale şi peste 20 de pompieri. Flăcările sunt favorizate de vântul puternic şi se manifestă pe o suprafaţă de circa 1.000 metri pătraţi. Intervenţia pompierilor este sprijinită şi de autospeciale ale Regie Autonome a Domeniului Public (RADP). Au intervenit și 32 de militari cu 8 autospeciale/utilaje”, a spus Biriş.

Pompierii ISU Cluj au mai intervenit la stingerea unui incendiu la rampa temporară de la Pata Rât în mai 2016, când primarul Emil Boc a declarat că focul a fost pus intenţionat de persoane necunoscute.

×
Subiecte în articol: incendiu gunoi Cluj-Napoca
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close