Antena 3 CNN Actualitate Locale Înşelăciune de 160.000 de lei prin firmele de asigurări | Cum au reuşit nouă persoane să obţină ilegal despăgubiri pentru accidente, în Teleorman

Înşelăciune de 160.000 de lei prin firmele de asigurări | Cum au reuşit nouă persoane să obţină ilegal despăgubiri pentru accidente, în Teleorman

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani au fost reținute luni de polițiștii din Teleorman, fiind cercetate pentru că ar fi înșelat firme de asigurări obținând ilegal despăgubiri pentru accidente.

Înşelăciune de 160.000 de lei prin firmele de asigurări | Cum au reuşit nouă persoane să obţină ilegal despăgubiri pentru accidente, în Teleorman
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2023   •   21:33

Polițiștii din Teleorman au făcut luni 23 de percheziții domiciliare în județele Teleorman, Olt, Dolj și în municipiul București și au pus în aplicare 25 de mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

În perioada 2021-2022, persoanele bănuite, prin falsificarea unor înscrisuri sub semnătură privată, ar fi atestat date nereale privind producerea unor accidente rutiere, inducând și menținând în eroare societăți de asigurare, în scopul obținerii, în mod injust, a despăgubirii.

Valoarea prejudiciului cauzat este estimată la 160.000 de lei, notează Mediafax. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, suporturi de stocare a datelor informatice și 6 cartușe de muniție deținute fără drept.

În urma administrării probatoriului, față de 9 persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. Acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close