Antena 3 CNN Actualitate Locale Învăţătoare din Ilfov, cercetată după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital cu ochii roșii şi arsuri de la o lampă anti-COVID

Învăţătoare din Ilfov, cercetată după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital cu ochii roșii şi arsuri de la o lampă anti-COVID

Dosar penal pentru o învățătoare de lângă București, care a băgat şase elevi în spital din cauză că a prins în clasă o lampă cu ultraviolete. În total, 17 copii s-au ales cu ochii roșii, arsuri sau piele înroșită.

Învăţătoare din Ilfov, cercetată după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital cu ochii roșii şi arsuri de la o lampă anti-COVID
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2022   •   17:06

Lămpile au fost instalate în perioada pandemiei pentru dezinfectare, dar învățătoare le-ar fi folosit acum ca să lumineze sala de clasă.

Acum, învățătoarea este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

Elevii de la școala din Ilfov au fost expuși mai bine de patru ore la razele ultraviolete emise de o lampă de dezinfecție.

Inspectoratul Școlar Ilfov a venit de urgență aici, la Școala nr.2  din Dobroești, după ce au aflat că mai mulți elevi de clasa a doua au suferit arsuri grave și leziuni la nivelul ochilor.

Copiii au acuzat că simt usturime și durere, iar unii dintre ei nici măcar nu mai pot să deschidă ochii.

Deși instrucțiunile de folosire interzic categoric, învățătoarea a pornit aparatul în timp ce copiii erau în clasă.

"A fost primul caz care am auzit și noi. Am fost un pic speriate", spune un părinte.

"Nu știu exact dacă se folosește la o casă, vă dați seama că se folosesc la toate, dar vedem, să sperăm că nu au urmări pe timp îndelungat. Se cojesc pe față și au dureri în gât, îi ustură ochii,", mai spune o mamă.

"Parcă avea sânge în ochi. Am fost la medicul de familie, mi-a dat tratament de conjunctivită și nici n-am început tratamentul, că nu mai avea nimic. După aia a început să se cojească pe față", a mai spus o mamă.

Între timp, Inspectoratul Școlar a început verificări.

"Ne aflăm în faza în care Școala Gimnazială nr. 2 Fundeni-Dobroești a declanșat procedura de cercetare disciplinară, însemnând, mai exact ieri pe 5 decembrie", spune un reprezentant al Inspectoratului Școlar. 

Potrivit medicilor de specialitate, expunerea la radiații poate să ducă la arsuri la nivelul suprafețelor oculare roșeață, senzație de căldură locală, iar în cazul expunerii repetate se ajunge chiar și la leziuni pre-canceroase.

×
Subiecte în articol: invatatoare lampa uv
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close