Antena 3 CNN Actualitate Locale Mărturii şocante din "Spitalul groazei" din Ploieşti

Mărturii şocante din "Spitalul groazei" din Ploieşti

Mărturii şocante din "Spitalul groazei" din Ploieşti
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Aug 2015   •   08:56

Antena 3 a prezentat de nenumărate ori neregulile din spitalul groazei din Ploieşti, aşa cum a fost numit chiar de pacienţi. 

 
Lipsa materialelor, aparatele medicale stricate, mizeria de nedescris, şpaga pe care erau obligaţi pacienţii să o dea, ca să fie luaţi în seama. 
 
Raed Arafat şi Ministerul Sănătăţii au făcut de-a lungul timpului numeroase anchete în spital. Managementul defectuos a fost de multe ori arătat cu degetul de pacienţi, dar şi de oamenii din spatele anchetelor. 
 
În decembrie 2013, Ministerul Sănătăţii a prezentat raportul controlui făcut în spitalul din Ploieşti. În document erau enumerate numeroase deficienţe care l-au determinat pe secretarul de stat Raed Arafat să concluzioneze că unitatea sanitară a avut un management defectuos şi iresponsabil. 
 
Problemele găsite la spital erau legate atât de lipsa dotărilor, cât şi de medicamente expirate şi alimente depozitate în condiţii improprii. 
 
Materiale şi ustensilele de curăţenie erau insuficiente. În aceste condiţii, în 2013, a fost raportat un număr de 10 infecţii, doar de la nivelul secţiei de ATI. 
 
Mizeria de nedescris din spital este suportată cu greu de pacienţi. Gândacii mişună pe pereţi, iar băile sunt un adevărat focar de infecţie.
 
Pacienţii au fost nevoiţi de nenumărate ori să-şi cumpere singuri branule şi bandaje de la farmacia de lângă spital. Şi aparatele din spital au lăsat de dorit.
 
Ca să fie luaţi în seamă, pacienţii se vedeau obligaţi să dea şpagă. La maternitate, femeile riscau să nască doar cu moaşele dacă nu îi dădeau plicul medicului.
 
O mamă şi-a pierdut copilul, pentru că medicul de gardă la care a ajuns a trimis-o cu taxiul la Bucureşti. Femeia a născut în taxi, iar copilul a avut cordonul ombilical în jurul gâtului şi nu a supravieţuit.
 
Un medic care lucrează de 20 de ani la spitalul judeţean Ploieşti a afirmat într-o scrisoare deschisă că este vinovat de malpraxis în fiecare zi. 
 
Medicul s-a plâns că este nevoit să reutilizeze ustensile de unică folosinţă, din lipsa resurselor.
 
Managerul spitalului de la acea vreme, Adrian Strâmbeanu, a negat tot printr-o scrisoare deschisă acuzaţiile aduse de medicul Dan Oprea.
 
Mai mulţi medici s-au solidarizat la acea vreme cu Dan Oprea şi au făcut apel şi la colegii lor din ţară să nu mai tacă şi să spună problemele din spitale.

×
Subiecte în articol: Ploiești
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close