Antena 3 Actualitate Locale O minune naturală de lângă Cluj ar putea detrona cascada Bigăr

O minune naturală de lângă Cluj ar putea detrona cascada Bigăr

de Claudia Popovici    |    03 Iul 2021   •   23:24
O minune naturală de lângă Cluj ar putea detrona cascada Bigăr

După prăbușirea cascadei Bigăr, o altă formațiune aflată la "o aruncătură de băț" de Cluj a intrat în preferințele turiștilor din România. Are o înălțime de 9 metri și o priveliște care îți taie răsuflarea.

Este vorba despre cascada Vadu Crișului din Munții Piatra Craiului, aflată pe malul stâng al Crișului Repede, aproape de intrarea în peșterea Vadu Crișului.

Este o minune naturală poreclită "Bigăr 2" realizată de apa ce iese din peșteră care, după o cădere de 9 metri, ajunge într-un bazin adânc săpat în calcar, de unde în apele Crișului Repede, notează presa locală.

Cum se poate ajunge la cascadă

- cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea;
- cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea ferată (2 km), până la halta Peștera;
- cu mașina dinspre Vadu Crișului: puteţi lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergeţi pe calea ferată sau urmaţi noul traseu turistic Cerc Roșu;
- cu mașina dinspre Șuncuiuș: puteţi lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close