Antena 3 CNN Actualitate Locale "Vrea forțat mortul oamenilor": Momentul în care preotul din Suceava s-a pus pe jos în cimitir, în fața dricului, pentru a opri o înmormântare

"Vrea forțat mortul oamenilor": Momentul în care preotul din Suceava s-a pus pe jos în cimitir, în fața dricului, pentru a opri o înmormântare

A apărut videoclipul în care este surprinsă scena în care un preot ortodox din Suceava se pune pe jos în fața porții cimitirului pentru a opri o înmormântare.

de Paul Ciurari    |    Ioana Mircea    |    22 Ian 2024   •   17:32

În localitatea Gura Solcii, din județul Suceava un preot ortodox s-a opus ieri oficierii slujbei de înmormântare după rit penticostal a unui bărbat care era de confesiune ortodoxă, punându-se pe jos în fața porții cimitirului.

Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că întreg scandalul a pornit din luna decembrie când preotul l-a spovedit și împărtășit pe bătrânul de 90 de ani, iar acesta i-ar fi spus preotului că vrea să fie înmormântat potrivit ritului ortodox.

În următoare GALERIE FOTO puteți vedea imagini cu momentul în care preotul a blocat cortegiul funerar

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Familia susține că înainte să moară, bătrânul a spus că va fi de acord să fie înmormântat așa cum vrea familia, iar o mare parte dintre aceștia sunt penticostali, motiv pentru care familia a cerut să fie înmormântat după obiceiul acestora.

Citește și: Un preot din Suceava s-a întins pe jos, în fața porții cimitirului, pentru a împiedica o înmormântare. Părintele s-a ales cu dosar penal

În momentul în care cortegiul funerar a pornit spre cimitir preotul și-a făcut apariția încă din fața bisericii și a început să oficieze și el în paralele slujba.

Practic, cortegiul a fost dus cu două slujbe funerare petrecute în același timp. În momentul în care a ajuns în fața cimitirului, preotul ortodox, la un moment dat a căzut, apoi s-a ridicat și a mai căzut încă o dată.

Polițiștii spun că nu a fost atins și că pur și simplu a căzut, însă cu certitudine, nimeni nu poate spune de ce acesta a căzut, însă bloca accesul cortegiului funerar spre cimitir.

"Deci nu te vrem. Eu sunt fata mortului. Nu te vreau. Măcar în numele Domnului să ne lași în pace. Vrea forțat mortul oamenilor", se aude pe filmare.

Polițiștii au deschis un dosar penal în rem, dar paralele s-a deschis și o anchetă din partea Episcopiei Sucevei și Rădăuților care vrea să vadă dacă preotul a acționat așa cum trebuie

×
Subiecte în articol: înmormântare Suceava preot
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close