Antena 3 CNN Actualitate Locale Municipiul din România care va avea o nouă sală polivalentă. Primar: "E o bucurie locală, chiar regională"

Municipiul din România care va avea o nouă sală polivalentă. Primar: "E o bucurie locală, chiar regională"

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o nouă sală polivalentă, care va fi construită într-un municipiul din România și va avea aproape 10.000 de locuri.

Municipiul din România care va avea o nouă sală polivalentă. Primar: "E o bucurie locală, chiar regională"
Sursa foto: Facebook/ Primaria Municipiului Iasi
de Mia Lungu    |    23 Feb 2024   •   20:30

"Vom avea o Sală Polivalentă. Deja lucrurile sunt trecute sub imperiul legii. Pasul cel mai important, hotărârea de guvern, parafează investiţia. E un succes al guvernării comune. Urmează, desigur, procedurile de licitaţie. E o bucurie locală, chiar regională, pentru că Sala Polivalentă va fi nu doar pentru ieşeni", a declarat primarul din Iași, Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, poate fi organizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor, a căror valoare este estimată la peste 475 milioane de lei, adică 96 de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că statul român avea o datorie morală faţă de Iaşi de a investi în construirea unui astfel de obiectiv.

"Fiecare proiect care devine realitate este o reparaţie morală faţă de această comunitate şi, totodată, un angajament pe termen lung pe care ni-l asumăm pentru dezvoltarea judeţului.

Ca şi în cazul celorlalte investiţii majore de care Iaşiul a beneficiat în ultimii ani, este meritul administraţiei liberale locale, prin primarul Mihai Chirica, echipa sa, şi al guvernării liberale, prin preşedintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, şi ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veştea, că proiectul Sălii Polivalente a fost prioritizat. Parteneriatul pe care îl avem cu autorităţile centrale este pentru Iaşi, pentru comunitatea noastră, pentru dezvoltarea acestui judeţ frumos care a aşteptat aceste investiţii prea mult timp", a spus Costel Alexe.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu proiectul Sălii Polivalente "Regina Maria" din Iași.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sala Polivalentă "Regina Maria" din Iași va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de persoane

Conform proiectului, lucrările vor dura cel mult 24 de luni şi vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii. Terenul principal al Sălii Polivalente "Regina Maria" va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru handbal, baschet, volei etc. şi va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane.

Noua sală polivalentă va avea o arie construită de 12.926 metri pătraţi, o arie construită desfăşurată de 39.082 metri pătraţi, o arie utilă de 37.084 metri pătraţi, un regim de înălţime D+P+2E+E3 (parţial) şi o înălţime maximă de 29 de metri.

Sala va avea multiple facilităţi de servire pentru public, spaţii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc.

Lângă clădirea principală va fi construită o sală de antrenament cu o arie construită de 1.832,60 metri pătraţi şi cu o capacitate maximă de 110 persoane. În cadrul complexului vor fi amenajate şi terenuri sportive în aer liber cu o suprafaţă totală de 1.666 de metri pătraţi.

Complexul sportiv va include străzi pe o suprafaţă de 5.860 metri pătraţi, parcări pe 3.267,50 metri pătraţi, alei pietonale pe 11.230 metri pătraţi şi spaţii verzi pe 59.249,70 metri pătraţi.

Veste bună pentru #Iași: vom avea Sală Polivalentă de 10.000 de locuri! Guvernul României a aprobat indicatorii...

Posted by Costel Alexe on Thursday, 22 February 2024

×
Subiecte în articol: Sala Polivalenta Iași municipiu România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close