Antena 3 CNN Actualitate Locale Nicuşor Dan anunţă când va fi remediată avaria de pe sistemul de termoficare: "Am avut 40% din apartamente afectate"

Nicuşor Dan anunţă când va fi remediată avaria de pe sistemul de termoficare: "Am avut 40% din apartamente afectate"

Nicușor Dan le dă asigurări bucureștenilor că până mâine seară va fi rezolvată avaria curentă de pe sistemul de termoficare.

Nicuşor Dan anunţă când va fi remediată avaria de pe sistemul de termoficare: "Am avut 40% din apartamente afectate"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   22:40

”Noi avem vreme rece de şapte-opt zile. Weekendul a fost foarte bine, a fost practic aproape sută la sută (furnizare de căldură - n.r.). A fost o avarie la începutul săptămânii şi a fost o avarie la mijloc, adică ieri dimineaţă. Cea de la începutul săptămânii a fost remediată, a fost o reţea magistrală, am avut 40% apartamente afectate în prima fază.

Acum este o avarie care se va repara în cursul acestei seri, ora 23 este ora la care ni s-a promis că se remediază, urmând ca mâine, până la amiază, să se încarce treptat apa caldă, pentru că având reţeaua asta în care multe porţiuni sunt vulnerabile nu poţi să vii cu presiune mare de la început. Cam asta este situaţia. Deci mâine, la amiază, o să fie, dacă nu se întâmplă vreo altă avarie, mâine la amiază o să fie bine”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la TVR Info.

Conform lui Nicuşor Dan, din aproximativ o mie de kilometri cât are reţeaua de termoficare, 150 sunt mai noi de 10 ani, alţi 50 sunt mai noi de 20 de ani, alţi 50 de kilometri de reţea sunt mai noi de 30 de ani. Edilul a catalogat drept ”jale” restul kilometrilor din reţeaua de termoficare a oraşului.

Citește și: Mii de blocuri din București, rămase fără apă caldă și căldură, în cinci sectoare din șase

El a explicat că intervenţiile pentru reparaţii făcute în mandatul său s-au realizat în mod special acolo unde se produceau frecvent avarii, însă a spus că ”asta nu înseamnă că în alte zone nu există risc”. 

”Eu cred că o să fie mai bine. Până când sistemul se calibrează, apare tipul acesta de avarii, eu sunt optimist că o să fie mai bine. Iarna trecută, în februarie, când a fost luna cea mai friguroasă, a fost chiar foarte bine în Bucureşti”, a adăugat Nicuşor Dan. 

 

×
Subiecte în articol: avarie retea de termoficare
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close