O arădeancă i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis pază de la SPP şi coloană oficială! Ce motive a invocat

de D.G.    |    29 Oct 2015   •   14:07
O arădeancă i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis pază de la SPP şi coloană oficială! Ce motive a invocat sursa: newsar.ro

Mihaela Nedelcu Luncan, o arădeancă stabilită la Bucureşti, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, în calitate de şef al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, să beneficieze şi ea de serviciile Serviciului de Protecție și Pază, inclusiv de coloană oficială atunci când se deplasează prin Capitală, scrie newsar.ro.

Cererea neobişnuită a Mihaelei Luncan este o reacţie la decesul poliţistului aflat în coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, caz care a sensibilizat opinia publică din întreaga ţară.

Iată ce a cerut arădeanca:

Către: Consiliul Suprem de Apărare a Țării
Ref: Cerere protecție SPP și coloană oficială


Stimate domnule Președinte,

Am citit cu încântare recentele modificări aduse Legii nr. 191/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Protecție și Pază.

Având în vedere că:

traficul în București este unul de natură a-mi incomoda activitățile curente și urgente de bun cetățean;
nu există nicio diferență legală între un președinte de partid politic parlamentar (care poate beneficia potrivit modificărilor aduse legii de protecția SPP) și un simplu cetățean.

Astfel,

având în vedere faptul că a fost modificat art. 14 alin. (4) al Legii nr. 191/1998 astfel încât ”Cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei prevăzuţi la alin. (2), precum şi altor persoane, la cererea acestora.”
având în vedere faptul că aceeași lege prevede că SPP ”organizează şi coordonează, pe timpul misiunilor de protecţie şi pază, activitatea tuturor forţelor participante din cadrul instituţiilor prevăzute la art. 4 alin. (1).” (adică art. 4 alin. (1) ”Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Serviciul de Protecţie şi Pază colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu celelalte ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale.”)
având în vedere faptul că Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede la Art. 223 alin. (1) că ”Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.”

și, mai ales, având în vedere prevederile art. 16 alin. (1) din Constituția României, conform căruia – ”Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”,

vă solicit, domnule Președinte, să aprobați includerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT a prezentei cereri de a beneficia de protecția Serviciului de Protecție și Pază, inclusiv prin posibilitatea de a beneficia de o coloană oficială.

Cu deosebită considerație,
Mihaela LUNCAN

„Deocamdată, nu am primit nici un răspuns”, a declarat Mihaela Nedelcu Luncan, pentru newsar.ro.

Parteneri
x close