Antena 3 CNN Actualitate Locale O avalanşă de mari dimensiuni a "măturat" cabana Puzdrele din munţii Rodnei

O avalanşă de mari dimensiuni a "măturat" cabana Puzdrele din munţii Rodnei

Pe fondul încălzirii bruște a vremii o avalanșă de mari dimensiuni a "maturat" miercuri după amiază cabana Puzdrele din munții Rodnei.

O avalanşă de mari dimensiuni a "măturat" cabana Puzdrele din munţii Rodnei
Sursa foto: Facebook Avalanşe în Carpaţi
de Claudia Popovici    |    16 Feb 2022   •   17:57

Din primele informaţii avalanșa s-a produs pe față Estică a Vf Puzdrele, plecând de la aproximativ 1.900 m şi trecut peste cabană la 1.500 m.

Până în acest moment nu au fost raportate victime.

„Lungimea avalanșei a fost de aproximativ 1000 m. Coroana e de aprox 400-500 m", informează Avalanșe în Carpați pe pagina de socializare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La aflarea veștii proprietarul cabanei, fostul primar al orașului Borșa, Găvrilă Grec ar fi avut anumite probleme medicale, fiind necesară intervenția cadrelor medicale ale echipajelor de urgență. 

Ninsori și viscol puternic anunțate în România

Potrivit ANM, în perioada 17 februarie, ora 06.00 - 18 februarie, ora 20.00, va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului și viscol în zona de munte.

În intervalul menţionat, la început în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane, vântul va avea intensificãri, cu viteze de peste 70...80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scãzutã. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

×
Subiecte în articol: avalansa cabana Puzdrele Munții Rodnei
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close