Antena 3 CNN Actualitate Locale Oaza de linişte de la malul mării unde putem fugi de aglomeraţie. Cum arată cea mai mică plajă de pe litoral

Oaza de linişte de la malul mării unde putem fugi de aglomeraţie. Cum arată cea mai mică plajă de pe litoral

"Golful Pescarilor" este cea mai mică plajă amenajată pe litoralul românesc. Românii care fug de aglomeraţia din oraşe şi din staţiuni preferă să vină aici, într-o zonă retrasă şi mai aproape de natură.

Oaza de linişte de la malul mării unde putem fugi de aglomeraţie. Cum arată cea mai mică plajă de pe litoral
de Paula Solomon    |    24 Aug 2021   •   10:47

Înconjurată de cherhanale, plaja este ofertantă pentru familiile cu copii și nu numai. Aici pot mânca preparate din peşte din Marea Neagră și fructe de mare.

În plus, dacă ajung la răsărit, dau faţă în faţă cu pescarii ce aduc peştele în bărci, la mal.

"Într-adevăr este un colţ de rai, este cea mai mică plajă de pe litoralul românesc şi se întinde pe aproximativ 500 de metri pătraţi. Turiştii de aici se bucură deja de vremea frumoasă, dar şi de liniştea caracteristică acestei zone.

Încă de pe vremea comuniştilor această plajă a fost preferată chiar şi de liderii acesteia, iar dovada o fac aceste pietre, pe care le puteţi observa în spatele meu. Acestea aduc aminte de faptul că acesta este una dintre cele mai vechi şi sălbatice plaje de pe litoralul românesc.

În timp, antreprenorii au încercat să amenajeze acest petic de nisip şi l-au transformat într-unul comericial. Aici turiştii găsesc şi linişte, dar şi şezlonguri, confortul pe care îl găsesc şi în celelalte staţiuni.

În principal vin oamenii care fug de aglomeraţia din oraş, dar şi din celelalte staţiuni. Plaja din Agigea, Golful Pescarilor, nu se compară cu plajele aglomerate din Costineşti şi staţiunea Mamaia.

 Uneori, bărcile pescarilor pleacă înainte de răsărit şi prind peşte proaspăt pe care îl aduc chiar aici. 

Este sezonul lufarului, sezonul caracteristic acestui tip de peşte pe care îl pescuiesc chiar din Marea Neagră. Aceştia îl trimit la cherhanalele de pe litoralul românesc. Acest golf al pescarilor este înconjurat de două dintre cherhanalele preferate de turiştii care ajung aici", a prezentat Paula Solomon, reporter Antena 3.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close