Antena 3 CNN Actualitate Locale Operațiune uriașă de salvare pe litoral, în a treia zi cu steag roșu: Turiștii dispăruți în mare, la Costinești, sunt căutați de o navă

Operațiune uriașă de salvare pe litoral, în a treia zi cu steag roșu: Turiștii dispăruți în mare, la Costinești, sunt căutați de o navă

Operațiune uriașă de salvare pe litoralul românesc. O navă îi caută de mai multe ore pe cei doi tineri care au dispărut fără urmă, aseară, în valurile marii. 11 oameni au murit până cum înecați în mare de la începutul sezonului estival.

Operațiune uriașă de salvare pe litoral, în a treia zi cu steag roșu: Turiștii dispăruți în mare, la Costinești, sunt căutați de o navă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2022   •   16:18

Marea își ia din nou tributul. În cea de-a treia zi de steag roșu pe litoral, la Costinești doi tineri sunt dați dispăruți, după ce aseară au intrat în apă ca să facă baie și nu au mai ieșit.

Vremea nefavorabilă și furtuna de pe mare fac aproape imposibilă misiunea de căutare a salvatorilor. Iar salvamarii spun ca un vânt atât de puternic nu au mai întâlnit pe litoral de ani de zile. 

Cei doi au intrat în apă după lăsarea întunericului și retragerea salvamarilor de pe plajă. În câteva minute, însă, valurile i-au tras în larg și au dispărut. O femeie a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

ISU Dobrogea spune că au foat solicitați aseară și au căutat cu o ambarcațiune.

Dimineață, căutările au fost reluate însă s-au derulat cu dificultate, din cauza vântului și a valurilor.

Scafandrii nu au putut intra în mare, iar singurele care au participat la căutări au foat ambarcațiunile ISU și ARSVOM.

Între timp turiștilor care au ajuns astăzi pe plajă li s-a interzis cu desăvârșire să intre în mare. Steagul roșu este arborat pe tot litoralul și, în ciuda tragediile din ultima vreme, sunt încă turiști care ignoră avertismentele salvamarilor. 

Este a treia zi de steag roșu pe litoral și, spun salvamarii, cea mai grea. se anunță vânt puternic și valuri mari. avem deja 4 morți în 2 zile și 11 de la începutul sezonului. Turiștii continuă să ignore sfaturile salvamarilor și își pun viață în pericol.

Potrivit meteorologilor, vântul va suflă cu intensificãri temporare, rafale în general de peste 50.60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 31 de grade, iar cele minime între 16 şi 20 de grade.

Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 25 şi 27 de grade.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close