Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul în care primarul vrea ca elevii să înceapă cursurile mai târziu, pentru fluidizarea traficului la orele de vârf

Oraşul în care primarul vrea ca elevii să înceapă cursurile mai târziu, pentru fluidizarea traficului la orele de vârf

Elevii din Iaşi ar putea începe cursurile mai târziu, pentru fluidizarea traficului în oraș la orele de vârf.

Oraşul în care primarul vrea ca elevii să înceapă cursurile mai târziu, pentru fluidizarea traficului la orele de vârf
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2022   •   11:37

Este vorba despre elevii din învățământul primar, iar propunerea va fi adresată Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) de către municipalitatea ieșeană.

Primarul Mihai Chirica a declarat, miercuri, că o analiză preliminară privind traficul din oraș arată că, la orele de vârf, părinții care își duc copiii la școală au o influență majoră în circulația rutieră.

"Intenționăm, după o analiză făcută în ultimele săptămâni, să cerem Inspectoratului Școlar Județean ca învățământul primar de zi să înceapă cu orele 8:30, este cel care are influența cea mai accentuată în traficul de dimineață, odată cu începerea școlii. 

În felul acesta, am decala un pic față de începutul altor cursuri, mai sunt care încep la 7:45 sau la 8:15, dar ponderea cea mai mare în trafic o are învățământul primar pentru care o să cerem să înceapă la 8:30", a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Edilul a adăugat că, prin implementarea unei astfel de măsuri, s-ar reduce traficul de la orele de vârf atât în cursul dimineții, cât și în cursul după-amiezii.
 

×
Subiecte în articol: Iași elevi cursuri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close