Pădurar atacat de urs. N-a putut să facă niciun pas, iar animalul a tăbărât pe el

de S.T.    |    05 Feb 2016   •   14:21
Pădurar atacat de urs. N-a putut să facă niciun pas, iar animalul a tăbărât pe el Foto: freeimages.com

Un pădurar a fost internat în spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla într-o pădure de pe raza comunei Bilbor, bărbatul suferind leziuni în zona cervicală.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Harghita, Szabo Istvan, a declarat pentru Agerpres că în cursul zilei de joi patru angajați ai Ocolului Silvic Borsec se aflau într-o zonă forestieră de pe raza comunei Bilbor, unde efectuau lucrări de marcare. La un moment dat, în zonă a apărut un urs care a reacționat violent, l-a lovit în zona gâtului pe un pădurar de 47 de ani și apoi a fugit. Szabo Istvan a spus că totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt, iar angajații Direcției Silvice nici nu și-au dat seama de unde a apărut animalul.

Bărbatul rănit de urs a fost transportat la Spitalului Municipal din Toplița, după care a fost transferat pentru tratament de specialitate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc.

Specialiștii nu au o explicație exactă pentru comportamentul violent al ursului, dar este posibil ca pădurarii să se fi aflat în zona în care acesta își avea culcușul și să fi fost deranjat de prezența lor.

Acesta este primul caz din 2016 în care o persoană este atacată de urs.

Parteneri
x close