Antena 3 CNN Actualitate Locale Patronii plajelor, obligați să își strângă sezlongurile din Mamaia, dacă nu, vor fi distruse cu buldozerele

Patronii plajelor, obligați să își strângă sezlongurile din Mamaia, dacă nu, vor fi distruse cu buldozerele

Telenovela plajelor lărgite de pe Litoral pare fară sfârșit: deși nu au voie să amplaseze șezlonguri lângă apă, operatorii de plaje din Mamaia le-au dus pe blat, puţin câte puţin în fiecare zi, să fie turiștii mulțumiți.

Patronii plajelor, obligați să își strângă sezlongurile din Mamaia, dacă nu, vor fi distruse cu buldozerele
de Cătălina Buzoianu    |    04 Aug 2021   •   10:26

Apele Romane le-au dat un ultimatum: dacă nu le adună de acolo vor fi demolate cu buldozerul. Sute de piese de mobilier de plajă au fost cărate înapoi cu roabele, pe vechile amplasamente.

”Ne-am bucurat când plajele de pe litoral au fost extinse, dar bucuria s-a transformat in inconvenient. Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate. Altfel spus, nu pot fi inchiriate nimanui care sa desfasoare activitate economica cu profit” a povestit un angajat.  

Imaginile suprinse cu o dronă în Mamaia arată cel mai bine cum malul mării este cucerit încet-încet de șezlongurile aşezate lângă apă pe plajele lărgite anul acesta. Deşi pot ocupa doar vechea plaja care a rămas departe de țărmul marii, agenţii economici îngrămădesc umbrele, măsuțe și șezlonguri chiar la malul marii, pe cel mai proaspăt petic de nisip.

"Din păcate sunt lucruri din astea romanești, făcute... hai să facem niste bani. Nu mi se pare normal. Daca acolo ai dreptul, acolo trebuie să-ți amplasezi șezlongurile" a spus o turistă, la Antena 3. 

Malul mării este cucerit încet-încet de șezlongurile aşezate lângă apă pe plajele lărgite anul acesta

Aseară Apele Romane a pus picioru-n prag și le-a dat ultimul avertisment operatorilor de plaja să-și ia mobilierul de pe malul apei. A trimis și un utilaj  pe nisip, semn că avertismentul trebuie luat în serios. După apusul soarelui, agenții economici au sunat retragerea pe vechile amplasamente și toate piesele de lemn au fost carate înapoi. 

”Având în vedere adresa …prin care v-am solicitat că în termen de 48 de ore să eliberatisuprafata de plaja ocupata ce nu face obiectul contractului de închiriere, să procedați ulterior la salubrizarea zonei și aducerea plajei la starea inițială, ținând cont de faptul că în urma verificărilor s-a constatat marea majoritate a ultilizatorilor de plaja nu au dat curs solicitării ABDL și mențin dotările la linia apei pe suprafață de plaja nou creată, vă comunicam că începând cu data de 3 august ora 20 , dotările de plaje pentru care nu dețineri acte tehnnico jurodoce vor fi ridicate de către ABADL. Neducerea la îndeplinire la termenul stabilit a masurilor dispuse, constituie contravenție  și s esanctioneaza conform prevederilor legale".

Noile sectoare de plajă nu pot fi închiriate anul acesta așa că șezlongurile rămân pe vechile fâşii, la mari și foarte mari distante față de țărmul marii.

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.

×
Subiecte în articol: plaja Mamaia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close