Antena 3 CNN Actualitate Locale Oficialii NASA au decis. Pictura unei eleve din Maramureş va fi imprimată pe un constum de astronaut

Oficialii NASA au decis. Pictura unei eleve din Maramureş va fi imprimată pe un constum de astronaut

Pictura realizată de o elevă de 14 ani din judeţul Maramureș a fost apreciată de un oficial NASA, în cadrul unui concurs organizat în colaborare cu Romanian Science Festival, cu tema "Planeta Pământ așa cum ne-o imaginăm în vastul Univers”. Desenul tinerei va fi imprimat pe costumul unui astronaut care va fi prezentat pentru prima dată la Conferința Națiunilor Unite din Glasgow, în luna noiembrie.

Oficialii NASA au decis. Pictura unei eleve din Maramureş va fi imprimată pe un constum de astronaut
de Claudia Popovici    |    10 Mai 2021   •   19:00

Totul a început cu un concurs organizat de Romanian Science Festival, în parteneriat cu Space for Art Foundation, menit să înscrie țara noastră în Proiectul Beyond.

Concursul a avut în vedere crearea unui costum spațial imprimat cu desene artistice create de copiii provenind din toate statele lumii, iar tema principală a fost ”Planeta Pământ așa cum ne-o imaginăm în vastul Univers”.

Din cele 77 de lucrări, pictura Alesiei Ardelean, în vârstă de 14 ani, eleva a Liceului Tehnologic “Traian Vuia” din orașul Tăuții Măgherăuș, judeţul Maramureş a fost declarată câștigătoare. 

Desenul ei urmează să fie imprimat pe un costum de astronaut care va fi prezentat pentru prima dată la Conferința Națiunilor Unite din Glasgow, în luna noiembrie.

Lucrarea ei a fost apreciată de un oficial NASA

Potrivit presei locale, lucrarea Alesiei este realizată în tehnică mixtă, pictură în fundal, iar astronautul este realizat cu tuș și creion.

„Încă de mică am fost atrasă de spațiul cosmic. Faptul că desenul meu a câștigat această competiție este un vis devenit realitate. Sunt foarte recunoscătoare pentru aceasta oportunitate și pentru toate aprecierile primite”, a declarat Alesia Ardelean pentru DirectMM.ro,

Lucrarea ei a fost apreciată de un oficial NASA, care i-a transmis un mesaj de mulțumire: 

Suntem extrem de încântați că îi avem pe Alesia și pe toți copiii care au participat la concursul nostru Space for Art! Mulțumim și pentru celelalte lucrări de artă și sperăm că vom putea folosi mai mule pentru Proiectul Beyond sau pentru proiecte viitoare. Toate cele bune!”, a fost mesajul lui Nicole Stott, în vârstă de 59 de ani.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close