Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Revoltă în localitatea Constantin Daicoviciu unde podul stă să cadă. Oamenii se închină ca la o minune şi spun că aşa ceva nu credeau că vor vedea | Reacţia primarului

Revoltă în localitatea Constantin Daicoviciu unde podul stă să cadă. Oamenii se închină ca la o minune şi spun că aşa ceva nu credeau că vor vedea | Reacţia primarului

Este alertă în Caraş Severin, acolo unde un pod este la un pas de a se prăbuși. Localnicii revoltați acuză autorităţile de neglijență. Ce spune primarul.

Revoltă în localitatea Constantin Daicoviciu unde podul stă să cadă. Oamenii se închină ca la o minune şi spun că aşa ceva nu credeau că vor vedea | Reacţia primarului
de Vali Popovici    |    03 Aug 2022   •   18:01

Cu o vechime de peste 80 de ani podul rutier care leagă localitatea Constantin Daicoviciu de satul Peștera şi Maciova, în Caraș-Severin este avariat grav. Unul dintre picioarele care susţin construcţia este deplasat destul de mult, iar asfaltul a crăpat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Construcția este una dintre cele mai mari de peste râul Timiș, iar localnicii acuză autorităţile că au permis transporturi care depășeau greutatea admisă din zonă.

"Nu s-a respectat tonajul. Căra lemne foarte mult şi balastru cu tonaj mare", spune un localnic.

Din fericire, nimeni nu se afla pe pod în momentul ruperii, iar circulația a fost interzisă până când situaţia va fi remediată.

Acum peste 1.000 de locuitori vor trebui să facă un ocol de 20 de km pentru a ajunge acasă. 

Întrebat despre situaţie primarul spune că nu știa despre aceste probleme.

"A scăzut nivelul apei şi avem situaţia care se vede. Pe partea de rezistență nu avem o reabilitare pentru că nu ne-am dat seama pe partea de fundație a pilonilor.

Probabil din cauza secetei a scăzut nivelul. Am cerut o expertiză să vedem exact cauzele", a spus Ioan Dragomir, prefect Caraș Severin, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: pod Constantin Daicoviciu Caras Severin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close