Antena 3 CNN Actualitate Locale Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr întors din Italia: 'A greșit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia'. Cum motivează gestul oamenii legii (VIDEO)

Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr întors din Italia: 'A greșit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia'. Cum motivează gestul oamenii legii (VIDEO)

Un bărbat de 34 de ani, întors recent din Italia, susține că a fost agresat de polițiștii din comuna Pârscov, după ce a fost prins nerespectând măsura autoizolării. Oamenii legii se apără și spun că au recurs la forţă pentru că tânărul devenise violent cu ei şi i-a ameninţat cu un pistol cu aer comprimat.

Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr întors din Italia: 'A greșit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia'. Cum motivează gestul oamenii legii (VIDEO)
29 Mai 2020   •   17:51

Momentul imobilizării lui Florin Stoian a fost înregistrat cu telefonul de fratele de 17 ani al tânărului. Filmulețul se încheie când unul dintre agenți înfige violent mâna în telefon.

Tânărul agresat susține că polițistul i-a reținut telefonul și l-a obligat să șteargă fișierul video, însă înregistrarea nu a fost ștearsă permanent, informează publicația locală Știri de Buzău.

”S-a întors pe data de 25 din Italia, trebuia sa rămână în carantină acasă timp de 14 zile, dar el fiind singur a ieșit sa facă câteva cumpărături. Luni, în jurul orei 17.00, poliția l-a urmărit și în loc să-i dea o amendă, după regulament, l-au dus la secția Pârscov unde l-au bătut”, a declarat Manuela Hornea, sora presupusei victime a polițiștilor.

Victima s-a ales cu fractură de picior și trei coaste rupte

”L-au dus cu ambulanța la spitalul Săpoca, dar acolo nu l-au primit, bineînțeles, după ce l-au văzut bătut și l-au dus la Urgențe, în Buzău. A ajuns la spital cu fractură de picior și trei coaste rupte. Fratele meu a greșit că a ieșit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia. Polițiștii nu aveau nicio măsură de protecție, în condițiile în care fratele meu avea masca în mână, după cum se vede și în filmuleț. Este un abuz și îi vom acționa în judecată”, acuză sora bărbatului.

Motivația Poliției

Reprezentanții IPJ Buzău se apără și susțin că agenții din Pârscov au fost nevoiți să acționeze în forță deoarece tânărul oprit de ei îi amenințase cu o armă airsoft. Tot polițiștii spun că pe numele tânărului ar fi existat o sesizare din partea unui tânăr pe care l-ar fi amenințat cu bătaia, aspect negat ulterior de familia acestuia.

”În data de 26 mai, polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 26 de ani, din Pârscov, cu privire la faptul că un cunoscut în vârstă de 34 de ani îi adresează în mod repetat amenințări cu acte de violență. Polițiștii au oprit în trafic autoturismul cu care se deplasa bărbatul de 34 de ani iar în urma discuțiilor purtate cu polițiștii acesta a devenit agresiv, împrejurare în care s-a procedat la imobilizarea și conducerea acestuia la sediul poliției”, declară Ane Mari Vrapciu, de la IPJ Buzău.

Potrivit Poliției Buzău, acesta a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, și s-a ales cu dosar penal pentru amenințare. Polițiștii au intrat și ei în atenția conducerii IPJ, pentru a afla dacă au apelat justificat la forță, ori au săvârșit un abuz.

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close