Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea unei tinere de succes din Iași, care a devenit medic radiolog în ciuda unui accident care a lăsat-o paralizată

Povestea unei tinere de succes din Iași, care a devenit medic radiolog în ciuda unui accident care a lăsat-o paralizată

A rămas paralizată într-un scaun cu rotile, dar nu a renunțat niciodată la visul de a deveni medic. Este povestea unei tinere din Iași, care în ciuda greutăților vieții a atins culmile succesului.

Povestea unei tinere de succes din Iași, care a devenit medic radiolog în ciuda unui accident care a lăsat-o paralizată
Sursa foto: Facebook/ Bianca Alexandra Spînu
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   14:07

Viața ei s-ar fi putut opri la 19 ani, atunci când mașina în care se afla a derapat într-o curbă. Accidentul rutier i-a luat iubitul și puterea de a mai merge pe propriile picioare.

Este povestea unei ieșence, Bianca Alexandra Spînu, care profesează cu succes meseria de medic specialist radiolog în cadrul Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iași, deși un teribil accident de circulatie a țintuit-o într-un scaun cu rotile.

"Mi-am plâns de milă de foarte puține ori, iar atunci a fost din cauza faptului că nu puteam să depășesc anumite piedici ridicate de societate, dar de multe ori determinarea s-a născut în lacrimi. Ultimele dăți când mi-au dat lacrimile au fost când am văzut imaginile cu Papa Francisc singur, rugându-se într-o Piață San Pietro goală", își amintește ieșeanca.

După 13 ani de studii, Bianca Alexandra Spînu îmbracă mult doritul și meritatul halat alb. Este medic specialist radiolog și vine cu toată priceperea și dăruirea în sprijinul celor în suferință.

Citește și: Din 2027, românii vor putea ajunge la aeroportul Henri Coandă cu metroul

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform adevarul.ro, când a avut loc tragicul eveniment, Bianca era în primul an la Facultatea de Medicină dentară. Fata a fost nevoită să renunțe, conștinetă fiinde ca nu va putea profesa această meserie dintr-un scaun cu rotile. Cu multă voință, s-a transferat ma medicină generală și a început să studieze în ciuda noilor schimbări survenite în viața sa.

"Am devenit primul medic rezident radiolog utilizator de scaun rulant din România. Sunt mândră de asta pentru că a însemnat multă muncă și multe sacrificii din partea familiei mele și nu cred că voi putea să mă revanșez vreodată față de ea. Acum, încerc să îmi câștig independența astfel încât să simt că îi eliberez măcar puțin", adaugă Bianca Alexandra Spînu, medic radiolog.

Când nu este la spital, în halat alb, încercând să ajute fiecare pacient, Bianca este model pe podiumul Atipic în cadrul proiectului Atipic Beauty organizat de Magda Coman, președintele organizației Open Your Heart. O remarcăm din 2016 și ca președinte onorific al Asociației Naționale a Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere.

×
Subiecte în articol: accident în Iaşi Iași
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close