Antena 3 CNN Actualitate Locale Prima creșă ”verde” a fost inaugurată la Fălticeni. Construcția a fost terminată în mai puțin de patru luni

Prima creșă ”verde” a fost inaugurată la Fălticeni. Construcția a fost terminată în mai puțin de patru luni

A fost inaugurată prima creșă ”verde” din țară, la Fălticeni.

Prima creșă ”verde” a fost inaugurată la Fălticeni. Construcția a fost terminată în mai puțin de patru luni
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Dezvoltării
de Alexandra Cojoianu    |    21 Dec 2022   •   13:01

Construcția a fost terminată în doar trei luni și trei săptămâni.

Este prima dintre cele 110 aprobate de ministerul Dezvoltării, cu finanțare prin PNRR.

Creșa are în dotare centrală termică proprie, încălzire în pardoseală și sistem modern.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Înseamnă creșă verde prin faptul că avem instalații care o fac verde. Mai exact, panouri fotovoltaice care produc energie electrică, panouri solare care produc apă caldă și prin tot ansamblul ei constructiv”, a declarat inginerul Bidu Elisei.

Prezenți la inaugurare au fost și ministrul Dezvoltării Cseke Attila, dar și edilul localității.

Copiii sunt cei mai încântați, mai ales că au primit această veste în prag de sărbători.

Pe lângă standardele foarte ridicate și așteptările de top, noua creșă de la Fălticeni ridică ștacheta și în privința modelului în care trebuie gândite și construite clădirile, mai ales acum când criza energetică a afectat întreaga lume.

”Prima creșă nouă și prietenoasă cu mediul din programul național de construire de creșe al Guvernului, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost finalizată în Fălticeni (județul Suceava) și predată beneficiarului.

”Construim alte 211 astfel de creșe în România, prin care vom asigura 11.500 noi locuri în creșe pentru cei mici” – a spus ministrul dezvoltării, Cseke Attila, prezent la ceremonia de inaugurare a creșei.

Creșa va găzdui 70 de copii și este organizată în 3 nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești. De asemenea, creșa beneficiază de 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative”, a transmis și Ministerul Dezvoltării într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

×
Subiecte în articol: Cseke Attila Fălticeni
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close